Tarifele din parcările cu plată ar putea fi plătite cu ajutorul telefonului mobil, la Botoșani

Tarifele din parcările cu plată ar putea fi plătite cu ajutorul telefonului mobil, la Botoșani

Reprezentanții municipalității intenționează să introducă un sistem care să permită plata taxei pentru parcările cu plată și prin intermediul telefonului mobil.

Viceprimarul Cosmin Andrei a precizat că se are în vedere achziționarea unei aplicații care să fie folosită nu doar pentru plata tarifelor ci pentru transmiterea unor mesaje către posesorii de autoturisme. 

"Îmi doresc ca Eltrans, operatorul care se va ocupa de acest serviciu, să achiziționeze o aplicație, dacă nu va fi în primul an de activitate cu siguranță va fi în al doilea an. Lucrăm la transmiterea acestei obligații de a avea aplicația prin care să se poată face plata parcării și mi-aș dori foarte mult să se poată atenționa cetățenii a căror mașini urmează să fie ridicate dacă aceștia se regăsesc în baza noastră de date și și-au dat acordul în acest sens. Este prevăzut în legislație, chiar dacă proprietarul a ajuns la mașină trebuie să plătească jumătate din tarif", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Parcările vor fi din nou cu plată odată cu intrarea în vigoare a regulamentului ce reglementează activitatea de blocare și ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar. Se estimează că acest regulament va fi aprobat în luna iunie-iulie a acestui an. 

O astfel de inițiativă a mai existat când erau cu plată anumite parcări din municipiul Botoșani dar nu s-a mai concretizat. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Sute de liberali protestează la Botoşani – FOTO

Luni, 20 Noiembrie 2017
2461

Acţiunea de protest organizată de liberali, luni, în municipiul Botoşani, la fel ca în toate oraşele reşedinţă de judeţ din ţară, a strâns sute de membri ai organizaţiei j...

Speranţe pentru noi angajări la Serviciul Permise şi Înmatriculări Botoşani

Luni, 20 Noiembrie 2017
1151

O parte dintre posturile pe care Ministerul Afacerilor Interne le va scoate la concurs, pentru recrutarea de personal din sursă externă, vor fi la Serviciile publice comunitare regim permis de condu...

Tumoare de 10 kilograme, scoasă din abdomenul unei botoşănence!

Luni, 20 Noiembrie 2017
7039

Femeia în vârstă de 50 de ani, din Manoleasa, care a ajuns pe masa de operaţie, le-a spus medicilor că în urmă cu aproximativ doi ani a observat că abdomenul tot îi creşt...