TABULEAC: Eroarea umana a existat! Eu as fi fost mult mai aspru!

TABULEAC: Eroarea umana a existat! Eu as fi fost mult mai aspru!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean  

Sanctiunea de retinere a 10% din salariu, pe doua luni de zile, pentru principalul vinovat de situatia creata de Revelion, cand botosanenii au stat fara apa potabila, este mai mult decat ingaduitoare!

Criticile la adresa conducerii Apa Grup Botosani, cea care a stabilit sanctiunile, au fost facute de presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac.

Intr-adevar, competenta de a aprecia cat de grava este abaterea si cat de usturatoare trebuie sa fie sanctiunea, dupa lege, apartine societatii, dar daca ar fi fost dupa mine, cred ca ar fi trebuit sa fie mai aspre. Dincolo de toate apararile invocate de cei responsabili, care tin de chestiuni tehnice, de altfel reale: vechimea instalatiilor, alunecarile de teren, starea vremii, lipsa investitiilor din 1971 incoace, este inadmisibil ca la dispecer sa se sesizeze o scadere a indicatorilor la ora 15.00 si sa se intervina la avarie a doua zi la ora 6, asta in ajun de An Nou, a precizat Mihai Tabuleac.

Muncitorii, si in primul rand factorii de raspundere de la Apa Grup, respectiv managerii, inginerii, sefii de tura, ar fi bine sa inteleaga ca, pentru ei, atentia si responsabilitatea trebuie sa fie maxima, mai ales in momente deosebite, spune Tabuleac.

In prag de sarbatori, de Craciun, de Anul Nou, ei trebuiau sa fie la post, cu atentia marita. Ei nu trebuie sa petreaca. Este timp pentru petrecere dupa aceea, nu laolalta cu toti consumatorii. E clar ca pentru mine eroarea umana a existat si as fi fost mult mai aspru. Dar sper totusi ca cei care lucreaza la Apa Grup sa fie mai responsabili si disciplinati, a mai adaugat Mihai Tabuleac.

Sanctiunile au fost stabilite in urma raportului intocmit de o comisie a Consiliului Judetean, care a concluzionat ca avaria s-a produs din cauza unei manevre gresite in statia de tratare Bucecea, ce a dus la cresterea presiunii apei, la care s-au adaugat deficientele in sistemul de aerisire a conductei.

In urma deciziei luate de comisie s-a stabilit sanctionarea sefului Sectorului de apa de la Bucecea, Dumitru Pascariu, cu 10 la suta pe lunile februarie si martie.

Urmeaza sa fie cercetati sefa de statie Viorica Ungureanu, care nu a putut fi contactata pana acum fiindca a fost in concediu medical, si seful de tura Dumitru Rudei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu și pe Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

astăzi, 07:00
4

Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu era iudeu din Ierusalim şi a fost unul din cei 70 de ucenici ai Domnului şi nepotul Apostolului Barnaba.La început, a fost ucenic al Sfânt...

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
94

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
101

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...