Tabuleac: Alegem presedinti doar de dragul de a mima democratia!

Tabuleac: Alegem presedinti doar de dragul de a mima democratia!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac, si-a exprimat astazi nemultumirile cu privire la forma actuala a bugetului, care prezinta numeroase neajunsuri, mai ales pentru administratiile mici.

"Ne confruntam cu aceeasi atitudine paguboasa: ii alegem pe primari, ii alegem pe presedinti doar de dragul de a mima democratia. Pana la urma gestionarea fondurilor publice se face exclusiv la nivelul Guvernului", spune Mihai Tabuleac.

In viziunea presedintelui CJ, reprezentantii administratiilor locale sunt nevoite sa mearga la poarta Guvernului cu cerutul!

In acest fel, spune Tabuleac, criza este suportata doar de cei mici, adica de administratiile locale, proiectul de buget, in forma actuala, favorizand administratia centrala.
 

La intalnirea de saptamana trecuta, de la Sinaia, nici premierul Emil Boc, nici ministrii Blaga si Pogea nu au onorat invitatia Uniunii Presedintilor de Consilii Judetene din Romania, formatiune aflata sub presedintia lui Liviu Dragnea.

De la Botosani, a participat la intrunire Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean.

In cadrul intalnirii, Liviu Dragnea a fost mandatat de presedintii de consilii judetene sa obtina mai multi bani pentru administratiile locale. Uniunea Presedintilor de Consilii Judetene din Romania, reunita vineri la Sinaia, l-a desemnat pe Liviu Dragnea, presedinte al Uniunii, sa intervina pe linga Guvern ca sa incerce sa modifice constructia bugetului de stat.

De asemenea, s-a decis ca fiecare reprezentant al Uniunii sa faca lobby pe langa parlamentarii din judetul pe care il reprezinta pentru ca bugetul sa nu fie votat in aceasta forma.

Unii dintre presedintii de Consilii Judetene s-au plins de lipsa de dialog dintre Guvern si autoritatile din teritoriu, iar altii au afirmat ca reducerea fondurilor pentru judete va bulversa complet activitatea in tara.

Asta, pe linga blocarea oricarei sanse de a accesa fonduri structurale. Concret, din cele 5,8 miliarde de euro solicitate de autoritatile judetene pentru acest an, Guvernul a alocat doar 3,8 miliarde pentru toate judetele.

Acesta este si motivul pentru care membrii Uniuni Presedintilor de Consilii Judetene din Romania s-au exprimat, prin vot, impotriva proiectului de bugetul de stat pentru acest an.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

18 medalii câștigate de botoșănenii de la Brilliant Taekwondo, la Campionatul Balcanic de Taekwondo WT! FOTO

astăzi, 12:48
521

În perioada 13-16 septembrie 2018, la Sala Polivalentă din municipiul București, Federația Română de Taekwondo WT, împreună cu Uniunea Balcanică de Taekwondo WT, au organizat c...

"Capra cu trei iezi" îi așteaptă pe copii la Teatrul Vasilache!

astăzi, 12:42
73

Duminică, 23 septembrie 2018, cei mici sunt invitați la Teatrul "Vasilache" pentru a viziona spectacolul "Capra cu trei iezi", adaptare după Ion Creangă, dramatizare de Mi...

Căruțaș la spital, după ce o mașină a acroșat atelajul!

astăzi, 10:56
711

Marți, un bărbat în vârstă de 44 de ani se deplasa cu mașina pe drumul naţional DN 29 A. Pe raza localităţii Bajura, conducătorul auto a acroșat o căruță care se deplasa p...