Sute de pensionari botoşăneni vor fi tăiaţi de la gratuitatea pe mijloacele de transport în comun

Sute de pensionari botoşăneni vor fi tăiaţi de la gratuitatea pe mijloacele de transport în comun

Proiectul de hotărâre de Consiliu Local privind aprobarea unor facilităţi pensionarilor cu domiciliul în municipiul Botoşani pentru transportul local în comun cu tramvaie şi microbuze se află în dezbatere publică până pe data de 2 februarie, după care va fi supus aprobării în Consiliul Municipal.

Propunerea este să primească abonamente gratuite doar pensionarii cu pensie până la nivelul salairului minim brut pe economie, care de la data de 1 ianuarie 2018 este în cuantum de 1.900 de lei.

“Având în vedere că începând cu data de 1 ianuarie 2018 salariul minim brut în plată este de 1.900 de lei şi că angajaţii care sunt remuneraţi cu acest salariu nu beneficiază de gratuităţi pe mijloacele de transport în comun de pe raza municipiului Botoşani, venim cu propunerea ca pensionarii cu venituri mai mari decât salariul minim pe economie aflat în plată să nu mai beneficieze de abonamente gratuite”, se arată în referatul de specialitate al proiectului de hotărâre de Consiliu Local.

Potrivit notei de fundamentare, din cei 22.605 pensionari care locuiesc în municipiul Botoşani, 1.142 au pensii între 1.900 şi 2.500 de lei, iar 616 persoane au pensii cu o valoare peste 2.500 de lei.

Propunerea de excludere a pensionarilor cu venituri mai mari de 1.900 de lei de la gratuitatea pe mijloacele de transport în comun a venit din partea Executivului Primăriei Botoşani, primarul Cătălin Flutur susţinând că aceasta este una dintre măsurile pentru diminuarea cheltuielilor, fiind avute în plan astfel de reduceri şi din alte zone. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
602

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
127

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
81

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...