Surpriză! Consilierii PSD o dau întoarsă cu indemnizațiile membrilor CA de la Urban Serv și Modern Calor. Cer mai mulți bani!

Indemnizațiile membrilor Consiliilor de Administrație (CA) de la societățile Urban Serv și Modern Calor au generat discuții aprinse în ședința de Consiliu Local din luna februarie, când au fost puse în dezabtere. 

Surpriză! Consilierii PSD o dau întoarsă cu indemnizațiile membrilor CA de la Urban Serv și Modern Calor. Cer mai mulți bani!

La acea vreme, aleșii municipali au fost de acord să reducă cuantumul acestei indemnizații de la 1.200 de lei la 548 de lei, cât este și indemnizația unui consilier local.

Numai că, surpriză! Social-democrații și-au dat seama între timp că ar fi fost încălcată o Ordonanță de Urgență a Guvernului când s-a stabilit un cuantum mai mic, motiv pentru care în ședința ordinară de vineri, prin vocea consilierului Mihai Tincu, au cerut revocarea hotărârii din luna februarie, ceea ce ar însemna că indemnizațiile rămân la vechea valoare, de 1.200 de lei.

"A fost o propunere votată din fuga calului, neținându-se cont de câteva lucruri. Mai concret este vorba despre stabilirea unor condiții financiare ale mandatului Consiliului de Administrație, a oamenilor care au fost votați pentru Urban Serv și Modern Calor, propunându-se o comparație între membrul CA și consilier local. Membrii CA la cele patru societăți comerciale subordonate Consiliului Local se numesc în baza unor concursuri care sunt detaliate în Ordonanța de Urgență 109 din 5 iunie 2016. Retribuirea fiecărui membru se face în baza OUG și ca atare propun revocarea acelei hotărâri luată de noi la sfârșitul lui februarie, dat fiind faptul că am încălcat această OUG. Suntem în prag de a avea o nouă lege a salarizării vizavi de salariul primarului, viceprimarului, a consilierului local și după aia putem face eventual o comparație cu membrii CA. Grupul PSD propune revocarea acelei Hotărâri și lăsarea situației vechi până la terminarea evaluării și apariția noii legi de salarizare unde sunt cuprinse detalii", a spus Mihai Tincu.

Consilierii liberali s-au arătat revoltați de această propunere.

"Cui nu îi convine să se retragă din CA. Bugetul și așa este fragil. Noi nu vrem decât să facem economii la bugetul local", a spus Iulian Blaga.

O poziție extrem de tranșantă a avut-o Cătălina Lupașcu.  

"Tocmai mă întrebam câți oameni v-au votat pe dvs. Domnule Tincu, înțeleg că cei 75 sau 65% cât v-au votat la alegerile locale v-au suflat la ureche că indemnizațiile pentru membrii CA nu sunt suficient de mari. Pentru cei pe care dumneavoastră i-ați promovat cu punctaj mic și i-ați pus în fruntea listei, după ce că nu au calitățile necesare pentru a ocupa postul respectiv vor și salarii mai mari. Incompetența se plătește mai bine. Vă felicit!", a precizat Cătălina Lupașcu.

La rândul său, secretarul municipiului Botoșani, Ioan Apostu, a precizat că, în lipsa unui proiect de hotărâre, o astfel de propunere nu poate fi discutată.

"Poiectele nu pot fi dezbătute dacă nu sunt însoțite de raportul de specialitate al compartimentului de resort din primărie și de raportul de avizare al comisiei. Atât timp cât nu sunt aceste documente nu puteți, într-o ședință ordinară, să avizați această propunere", a spus Ioan Apostu. 

Consilierii liberali au părăsit sala de ședințe. Într-un final s-a convenit ca propunerea de modificare a indemnizațiilor să fie discutată într-o ședință viitoare de Consiliu Local. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Două apartamente afectate de incendiul din spatele Complexului Bulevard! Ce s-a găsit în locuinţa care a luat foc!

astăzi, 09:30
181

Potrivit col. Cristian Amarandei, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cauza producerii incendiului din apartamentul situat la parterul blocului este de natură electrică....

Sens giratoriu definitiv pe Bulevardul George Enescu

Marţi, 23 Ianuarie 2018
1274

Decizia autorităţilor de a amenaja un sens giratoriu pe Bulevardul George Enescu, la intersecţia cu strada Bucovina, s-a dovedit a fi una bună, după cum susţin reprezentanţii Primăriei Botosan...

Trecere de pietoni înfiinţată la cererea mai multor părinţi

Marţi, 23 Ianuarie 2018
1406

O altă decizie luată, marţi, de Comisia de sistematizare a circulaţiei rutiere în municipiul Botoşani a fost aceea de a se amenaja o nouă trecere de pietoni pe una dintre arterele din ora...