Sume imputate Primăriei Botoşani de Curtea de Conturi pentru salubrizarea oraşului

Sume imputate Primăriei Botoşani de Curtea de Conturi pentru salubrizarea oraşului

Inspectorii Curţii de Conturi au verificat timp de mai multe săptămâni activitatea din cadrul Primăriei Municipiului Botoşani iar la finalul controlului au întocmit un raport, fiind imputate şi o serie de sume.

Cele mai multe nereguli financiare constatate de inspectorii Curţii de Conturi sunt legate de activitatea de salubrizare a oraşului.

“Am semnat actul de control şi suntem în acea perioadă de negociere a unor obiecţiuni. Sunt nişte sume imputate în urma acestui control, dar mici. Foarte multe sunt legate de partea de salubrizare”, a precizat primarul Cătălin Flutur.

Potrivit raportului, au fost depistate neconcordanţe între situaţiile de lucrări confirmate şi plătite de municipalitate şi reglementările în baza cărora Urban Serv prestează servicii pentru primărie.

Astfel, s-a constatat că în lunile de iarnă au fost plătite servicii de măturat chiar şi în perioadele în care carosabilul era acoperit cu zăpadă. De asemenea, în lunile ianuarie şi februarie 2016 au fost plătite lucrări de măturat manual, deşi în regulament se stipulează că această activitate se face doar în perioada 1 martie-15 noiembrie.

Suma imputată de Curtea de Conturi, în urma controlului, se ridică la aproape 700.000 de lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Fără bonusuri financiare pentru cei din conducerea unei societăți subordonată Consiliului Local

astăzi, 12:55
53

Membrii Consiliului de Administrație de la societatea Urban Serv nu se vor bucura anul acesta de bonusul financiar pe care l-au încasat în anii anteriori, pe lângă indemnizație.&n...

Posturi de şefi desfiinţate la Urban Serv!

astăzi, 12:24
140

Potrivit directorului Urban Serv, Simion Drelciuc, în noua organigramă nu se mai regăsesc 25 de posturi, dintre care şase sunt de conducere. Majoritatea persoanelor care ocupau aceste posturi...

Patinoar pe trotuare! Reproşuri la adresa societăţii Urban Serv – FOTO

astăzi, 11:25
152

Oamenii au sesizat situaţia pe adresa redacţiei Stiri.Botosani.ro şi spun că mai multe persoane au căzut după ce au alunecat pe gheaţa de pe trotuare şi susţin că nu este normal să fie o as...