Sume imputate Primăriei Botoşani de Curtea de Conturi pentru salubrizarea oraşului

Sume imputate Primăriei Botoşani de Curtea de Conturi pentru salubrizarea oraşului

Inspectorii Curţii de Conturi au verificat timp de mai multe săptămâni activitatea din cadrul Primăriei Municipiului Botoşani iar la finalul controlului au întocmit un raport, fiind imputate şi o serie de sume.

Cele mai multe nereguli financiare constatate de inspectorii Curţii de Conturi sunt legate de activitatea de salubrizare a oraşului.

“Am semnat actul de control şi suntem în acea perioadă de negociere a unor obiecţiuni. Sunt nişte sume imputate în urma acestui control, dar mici. Foarte multe sunt legate de partea de salubrizare”, a precizat primarul Cătălin Flutur.

Potrivit raportului, au fost depistate neconcordanţe între situaţiile de lucrări confirmate şi plătite de municipalitate şi reglementările în baza cărora Urban Serv prestează servicii pentru primărie.

Astfel, s-a constatat că în lunile de iarnă au fost plătite servicii de măturat chiar şi în perioadele în care carosabilul era acoperit cu zăpadă. De asemenea, în lunile ianuarie şi februarie 2016 au fost plătite lucrări de măturat manual, deşi în regulament se stipulează că această activitate se face doar în perioada 1 martie-15 noiembrie.

Suma imputată de Curtea de Conturi, în urma controlului, se ridică la aproape 700.000 de lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Nu sunt bani pentru salariile angajaţilor de la Protecţia Copilului, pe final de an!

astăzi, 14:35
603

Situaţia financiară delicată a fost adusă în atenţia autorităţilor dar şi a parlamentarilor de Camelia Socianu, liderul Sindicatului Impact.La rectificarea de buget Consiliul Judeţe...

Locuinţă cerută de o familie afectată de explozia de pe Primăverii

astăzi, 13:29
1441

La o săptămână de când viaţa a peste 20 de botoşăneni a fost dată peste cap din cauza unei explozii ce s-a produs în blocul în care locuiau, pe strada Primăverii, o fam...

Semnal de alarmă tras de un angajat al Ambulanţei Botoşani privind asistenţii medicali fără Bacalaureat: "Să ne trezim la realitate!"

astăzi, 13:09
1413

În cadrul Comisiei pentru Dialog Social, Tiberiu Roman, reprezentant din partea sindicaliştilor de la Ambulanţă, a adus în discuţie cazul asistenţilor medicali care ies pe bandă rula...