Sume imputate Primăriei Botoşani de Curtea de Conturi pentru salubrizarea oraşului

Sume imputate Primăriei Botoşani de Curtea de Conturi pentru salubrizarea oraşului

Inspectorii Curţii de Conturi au verificat timp de mai multe săptămâni activitatea din cadrul Primăriei Municipiului Botoşani iar la finalul controlului au întocmit un raport, fiind imputate şi o serie de sume.

Cele mai multe nereguli financiare constatate de inspectorii Curţii de Conturi sunt legate de activitatea de salubrizare a oraşului.

“Am semnat actul de control şi suntem în acea perioadă de negociere a unor obiecţiuni. Sunt nişte sume imputate în urma acestui control, dar mici. Foarte multe sunt legate de partea de salubrizare”, a precizat primarul Cătălin Flutur.

Potrivit raportului, au fost depistate neconcordanţe între situaţiile de lucrări confirmate şi plătite de municipalitate şi reglementările în baza cărora Urban Serv prestează servicii pentru primărie.

Astfel, s-a constatat că în lunile de iarnă au fost plătite servicii de măturat chiar şi în perioadele în care carosabilul era acoperit cu zăpadă. De asemenea, în lunile ianuarie şi februarie 2016 au fost plătite lucrări de măturat manual, deşi în regulament se stipulează că această activitate se face doar în perioada 1 martie-15 noiembrie.

Suma imputată de Curtea de Conturi, în urma controlului, se ridică la aproape 700.000 de lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Regulamentul privind blocarea şi ridicarea maşinilor, din municipiul Botoşani, intră în Consiliul Local!

Joi, 23 Noiembrie 2017
2762

Regulamentul privind circulaţia în municipiul Botoşani şi activitatea de blocare/ridicare a maşinilor parcate neregulamentar intră, în sfârşit, în dezbatere şi aporbare ...

SURPRIZA din mai multe magazine de articole textile, din Botoşani: Una scrie pe etichetă, alta se vinde!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1760

De câte ori nu vi s-a întâmplat să cumpăraţi un articol textil şi să primiţi asigurări ferme că ceea ce scrie pe etichetă, drept compoziţie a materialului, este real? Că l...

Mai multe burse şcolare acordate elevilor botoşăneni. Vezi repartiţia pe şcoli!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1056

Cuantumul şi numărul burselor ce se vor acorda în acest an şcolar elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani vor fi aprobate, în data de 29 noiembrie...