Strazile botosanene vor fi deszapezite, in ciuda contestatiilor societatii Construct Com

Strazile botosanene vor fi deszapezite, in ciuda contestatiilor societatii Construct Com
Nici nu s-a instalat bine iarna, ca pe strazile din Botosani au si aparut primele efecte negative, respectiv circulatia greoaie si accidentele. Autoritatile judetene asigura totusi populatia ca, desi contractul de atribuire a lucrarilor de deszapezire nu a fost incheiat in urma contestatiilor facute de societatea Construct Com, exista solutii pentru a interveni pe timp de iarna incat circulatia pe drumuri sa nu fie afectata de vreme.

In acest sens, conducerea Institutiei Prefectului a transmis un raport si la Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA). In ce priveste contestatia depusa de Construct Com, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) nu a transmis nici un raspuns.

"Am pornit procedura de licitatie deschisa inca din septembrie, pe care ne-au blocat-o si a trebuit sa punem termenul undeva prin ianuarie. Ca urmare a acestui lucru, am facut in regim de urgenta alta licitatie la care, de asemenea, a intervenit o contestatie. Ieri, in cadrul Comitetului pentru Situatii de Urgenta, domnul prefect ne-a pus intrebarea ce se intampla daca apare o ninsoare si am ajuns la doua concluzii. Sa puna umarul si Prefectura, in sensul ca s-a adresat ieri la CNSC si a cerut ca in regim de urgenta sa ia o decizie cu privire la aceasta procedura de regim de urgenta cu specificarea distincta sa renunte la suspendarea procedurii pentru ca noi, daca primim acum renuntarea la suspendarea procedurii, avem contractul redactat, il semnam si utilajele ies in teren", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

In cazul in care nu vor primi la timp un raspuns din partea CNCS , autoritatile vor intruni comitetul pentru situatii de urgenta pentru a stabili o solutie de ultim moment.

"Daca cei de la CNSC nu raspund, pentru ca ei nu au termen rapid, si daca buletinul meteorologic spune ca vremea se inrautateste, ne intrunim in comitetul pentru situatii de urgenta si atunci decidem ca ISU sa comande lucrari in regim de urgenta, lucrari pe care le vom plati noi, dar ei sa comande pentru ca au competenta. Solutii putem gasi", a incheiat presedintele CJ Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Costel Enache, nervos pe arbitri: Şi arbitrii pot greşi, însă nu ştiu de ce o fac totdeauna împotriva echipei noastre

Duminică, 10 Decembrie 2017
639

Costel Enache a spus că este de părere că fotbalul este un sport supus greşelii atât de jucători cât şi de arbitri, însă nu este de acord ca arbitrii să greşească doar &ici...

Nicolae Dică, după victoria categorică cu FC Botoşani: Am fost pregătiţi din toate punctele de vedere

Duminică, 10 Decembrie 2017
472

Tehnicianul a spus că era o presiune în plus după victoria obţinută de CFR Cluj ce se distanţase la opt puncte înaintea jocului de la Botoşani. "Ne aşteptam să avem u...

O carte homeopatică: "Simt boala ca iubire a lui Hristos"

Duminică, 10 Decembrie 2017
221

Părintele Ioan Cr. Teşu este, pentru mine, un reper, dar şi un sprijin moral, mesajul său, pe atât de fundamental, pe atât de creştinesc, fiind ca în Kali Yuga modernă, "a cărei marcă e di...