Strazile botosanene vor fi deszapezite, in ciuda contestatiilor societatii Construct Com

Strazile botosanene vor fi deszapezite, in ciuda contestatiilor societatii Construct Com
Nici nu s-a instalat bine iarna, ca pe strazile din Botosani au si aparut primele efecte negative, respectiv circulatia greoaie si accidentele. Autoritatile judetene asigura totusi populatia ca, desi contractul de atribuire a lucrarilor de deszapezire nu a fost incheiat in urma contestatiilor facute de societatea Construct Com, exista solutii pentru a interveni pe timp de iarna incat circulatia pe drumuri sa nu fie afectata de vreme.

In acest sens, conducerea Institutiei Prefectului a transmis un raport si la Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA). In ce priveste contestatia depusa de Construct Com, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) nu a transmis nici un raspuns.

"Am pornit procedura de licitatie deschisa inca din septembrie, pe care ne-au blocat-o si a trebuit sa punem termenul undeva prin ianuarie. Ca urmare a acestui lucru, am facut in regim de urgenta alta licitatie la care, de asemenea, a intervenit o contestatie. Ieri, in cadrul Comitetului pentru Situatii de Urgenta, domnul prefect ne-a pus intrebarea ce se intampla daca apare o ninsoare si am ajuns la doua concluzii. Sa puna umarul si Prefectura, in sensul ca s-a adresat ieri la CNSC si a cerut ca in regim de urgenta sa ia o decizie cu privire la aceasta procedura de regim de urgenta cu specificarea distincta sa renunte la suspendarea procedurii pentru ca noi, daca primim acum renuntarea la suspendarea procedurii, avem contractul redactat, il semnam si utilajele ies in teren", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

In cazul in care nu vor primi la timp un raspuns din partea CNCS , autoritatile vor intruni comitetul pentru situatii de urgenta pentru a stabili o solutie de ultim moment.

"Daca cei de la CNSC nu raspund, pentru ca ei nu au termen rapid, si daca buletinul meteorologic spune ca vremea se inrautateste, ne intrunim in comitetul pentru situatii de urgenta si atunci decidem ca ISU sa comande lucrari in regim de urgenta, lucrari pe care le vom plati noi, dar ei sa comande pentru ca au competenta. Solutii putem gasi", a incheiat presedintele CJ Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La mulți ani, Ana Maria Dragut!

astăzi, 10:55
95

Ana Maria Dragut s-a născut în data de 24 februarie 1990, în Darabani. A studiat la Școala nr. 2, fiind inițiată în tainele handbalului de către profesorul Vali Dascălu. D...

Dragobetele sărută fetele - VIDEO

astăzi, 10:26
60

Dragobetele este sarbatorit in Calendarul Popular in ziua de 24 februarie. Cum vremurile s-au schimbat, tinerii au dat uitarii pe Dragobete zis si Dragomir, Ioan Dragobete, Cap de Primavara - tanarul ...

Vreme geroasă în weekend! Câte grade sunt la Botoșani!

astăzi, 08:14
390

Vremea devine geroasa in acest sfarsit de saptamana, maximele inregistrate duminica in toata tara fiind negative, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.Sambata, vremea se mentine mohor...