Statul plăteşte mai mult pentru salariile unor falşi poliţişti decât pentru paza şi protecţia cetăţenilor!

Statul plăteşte mai mult pentru salariile unor falşi poliţişti decât pentru paza şi protecţia cetăţenilor!

Statul român plăteşte mai mulţi bani pentru salarii şi funcţii unor falşi poliţişti, decât pentru paza şi protecţia cetăţenilor, a ordinii şi siguranţei publice, susţine Alexandru Firicel, preşedinte teritorial al Sindicatului Poliţiştilor din România "Diamantul", într-o scrisoare deschisă adresată atât Parlamentului cât şi Guvernului.

"S-a ajuns în cazul în care persoane care ar avea calitatea de 'martor ameninţat' (art.130 coroborat cu art. 125-128 CPP) să fie 'protejate' de un echipaj de poliţie care 'păzeşte' martorii cu o autospecială total nefuncţională (o cocină pe 4 semi-roţi 'amenajată' din 'dispoziţia' managerilor 'poliţişti cu funcţii grele'. Aşadar, statul român a ajuns în situaţia în care plăteşte mai mulţi bani pentru salarii şi funcţii unor falşi poliţişti (administrativ-logistic - inclusiv bucătar-poliţist, şofer-poliţist ospătar-poliţist, magazioner-poliţist - juridic, financiar-contabil, resurse-umane, control-intern, psihologic, medical, secretariat) decât pentru paza şi protecţia cetăţenilor, a ordinii şi siguranţei publice, respectiv buna-funcţionare a actului de Justiţie", se arată în documentul citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, o poliţie sub-finanţată, "căpuşată de indivizi inculţi: organizatoric, managerial, profesional dar, mai ales, laşi (nu îşi asumă răspunderea şi nu iau decizii, ci doar încasează la final de lună salarii uriaşe) nu poate asigura o bună desfăşurare a unui proces penal, fiind pusă în primejdie nu doar viaţa şi integritatea martorului, respectiv membrilor familiei acestuia, ci şi actul de Justiţie, statul de drept".

El susţine că există o lipsă de reacţie a factorilor de decizie din Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General al Poliţiei Române şi DGPMB.

Din acest motiv, reprezentantul sindicatului Diamantul solicită Comisiilor pentru apărare şi pentru cercetarea abuzurilor din Senat şi Camera Deputaţilor, Corpului de control al premierului şi Ministerului Afacerilor Interne să repartizeze/achiziţioneze în regim de urgenţă autospeciale noi pentru poliţiştii din DGPMB - Secţia 7 Poliţie pentru ca aceştia să îşi desfăşoare activităţile specifice de pază şi protecţie a cetăţenilor, bunurilor acestora şi investigarea cazurilor cu care sunt sesizaţi/se sesizează din oficiu.

De asemenea, mai cere autorităţilor să identifice şi să cerceteze factorii de decizie şi funcţionarii incompetenţi din MAI, IGPR, DGPMB care, prin lipsa dotării şi a numărului de personal 'din stradă', pun în pericol vieţile şi integritatea martorilor, a poliţiştilor, serviciul poliţienesc, actul de Justiţie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Oficial: Înmatricularea mașinii se va suspenda la expirarea ITP-ului, iar șoferii vor risca două amenzi uriașe

astăzi, 10:05
408

În situația în care inspecția tehnică periodică (ITP) a unei mașini va expira, înmatricularea acesteia va fi suspendată automat, potrivit unui act normativ apărut recent &icir...

Biserica "Sfântul Proroc Ilie" din Dealul Mare, sfinţită în prezența IPS Teofan!

astăzi, 09:57
97

Duminică, pe 24 septembrie 2017, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a sfinţit Biserica "Sfântul Proroc Ilie" din localita...

Biserica Parohiei "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din Poiana, comuna Vorona, a fost resfinţită!

astăzi, 08:19
162

În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Părintele Mitropolit Teofan a subliniat importanţa sărbătorii de sâmbătă, cea a Zămislirii Sfântului Proroc ...