Ștafeta Veteranilor ajunge, joi, la Botoșani!

Ștafeta Veteranilor ajunge, joi, la Botoșani!

Joi, 18 octombrie, în jurul orei 19,00, în orașul nostru va ajunge pentru prima oară Ștafeta Veteranilor, manifestare organizată de Asociația Voluntarilor Invictus. Ceremonia de primire a ștafetei se va desfășura în fața Primăriei, în prezența primarului Cătălin Flutur, a comandantului Garnizoanei Botoșani, a militarilor din această garnizoană, a veteranilor de război și bineînțeles a locuitorilor municipiului. Purtătorii ștafetei vor fi așteptați în fața primăriei de soldați cu torțe.

Ștafeta Veteranilor este un eveniment anual aflat la a V-a ediție și este o acțiune de nivel național care integrează eforturile a peste 150 de atleți de a acoperi peste 3300 km de alergare, în scopul promovării valorilor naționale și a respectului față de veteranii și eroii României.

”Onorăm cu această ocazie pe soldaţii veterani care au suferit traume fizice şi psihice și pe care le-au depăşit cu ajutorul sportului. Sunt oameni curajoşi care, după experiențele - limită trăite în războaie, au reuşit să meargă mai departe şi să devină o sursă de inspiraţie pentru noi toţi”, a declarat Cătălin Flutur, Primarul municipiului Botoșani.

De altfel, în perioada 20-27 octombrie, 15 veterani români vor participa la Jocurile Invictus de la Sydney. Este a doua participare a eroilor români la această competiţie unică în lume, înfiinţată de prinţul Harry al Marii Britanii. Competiţia va reuni 500 de participanţi.

O lecție de viață urmată de o lecție de voință. Este descrierea scurtă a jocurilor Invictus, olimpiada militarilor răniți pe front. Invictus e victoria voinței și triumful curajului. Povestea unor oameni care nu numai că nu renunță, dar continuă să câștige. 

Menirea acestor jocuri este de a le mulțumi celor care, servindu-și țara pe front, s-au îmbolnăvit grav sau au rămas infirmi. Și de a-i ajuta să se ridice și să lupte din nou. Ceea ce au făcut cu toții.

 

Comunicat de presă

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
8

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
114

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
330

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....