Sporuri pentru funcţionarii CJ şi personalul de la Protecţia Copilului şi Drumuri Judeţene

Angajaţii Consiliului Judeţean şi al instituţiilor subordonate vor beneficia, în perioada următoare, de un plus salarial datorat sporurilor în care guvernul „a făcut ordine”.

Sporuri pentru funcţionarii CJ şi personalul de la Protecţia Copilului şi Drumuri Judeţene

Concret, în şedinţa de săptămâna trecută, Guvernul a adoptat Regulamentul privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, mărimea concretă a sporului pentru condiții de muncă și criteriile de acordare a acestuia pentru angajații din administrația publică locală. Î

n baza acestui Regulament, angajații din administrația publică locală vor putea beneficia de sporul pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă, de până la 15% din salariul de bază, prevăzut de Legea–cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Liviu Toma, spune că de aceste sporuri vor beneficia salariaţii CJ, ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului şi ai Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri.

"Asta înseamnă că în viitorul apropiat printr-o dispoziție a preşedintelui și având în vedere prevederile bugetare să poată fi acordate și aceste sporuri. Nu s-a putut da ca și spor efectiv până acum. pentru că de zece ani se discută de temeiul legal privind acordarea acestora. Dacă cineva s-a gândit să se plătească și aceste sporuri, înseamnă că cineva s-a gândit și de unde vin acești bani. Prin acest regulament cadru și normele de aplicare se va face o departajare, iar prin dispoziția președintelui se va stabili procentele", spune Liviu Toma.

Potrivit guvernului, nivelul sporului pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă este de până la 15% din salariul de bază, pentru personalul care își desfășoară activitatea sub influența a 4 factori de risc, până la 10% din salariul de bază, pentru personalul care își desfășoară activitatea sub influența a 3 factori de risc şi până la 5% din salariul de bază, pentru personalul care își desfășoară activitatea sub influența a 2 factori de risc.

Sporul prevăzut se acordă în condițiile în care, la eliberarea buletinelor de determinare sau, după caz, de expertizare a locurilor de muncă, s-au avut în vedere următoarele aspecte: înregistrarea de îmbolnăviri profesionale ca urmare a activității desfășurate la locul de muncă; existența unor indici de morbiditate la locurile de muncă respective; înregistrarea unor cazuri de accidente de muncă produse la locul de muncă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Moartea unei mame, "salvarea" unui copilaş ajuns în sistemul de protecţie

Miercuri, 4 Octombrie 2017
1792

Pe 10 septembrie, o femeie din Agafton, comuna Curteşti, făcea o descoperire şocantă: vecina ei, de 36 de ani, murise în casă, în timp ce fetiţa ei, de 3 ani, se juca prin curtea ei....

Medicii botoşăneni şi-au ales reprezentanţii în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor

Marţi, 3 Octombrie 2017
1842

La zece zile de la primul tur al alegerilor pentru componenţa Comisiei de Disciplină, duminică şi luni medicii din judeţ au fost aşteptaţi la Botoşani, la sediul Colegiului Medicilor, pentru a...

Medici greu de angajat la Ambulanţă şi SMURD. Raed Arafat, la Botoşani: "De doi ani încercăm să modificăm o hotărâre de guvern"

Luni, 2 Octombrie 2017
1145

În condiţiile în care la Iaşi este o "pepinieră" de viitori medici de urgenţă, Raed Arafat a cerut conducerii Consiliului Judeţean să ajusteze în aşa manieră organigrama Spitalului Judeţe...