Speranțe pentru reducerea chiriilor ANL! "Se gândește o nouă ordonanță"
BOTOSANI

Chiriile pe care trebuie să le plătească persoanele care locuiesc în blocurile construite prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), și care s-au majorat și de cinci-șase ori, începând cu data de 1 ianuarie, ar putea fi reduse.

 

Speranțe pentru reducerea chiriilor ANL! "Se gândește o nouă ordonanță"

Primarul Cătălin Flutur, alături de alți primari din țară, a participat, luni, la o întâlnire la București, la care au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării și ai ANL.

După ce au fost expuse situațiile din orașe, fiind transmisă totodată și nemulțumirea chiriașilor vizavi de noile cuantumuri ale chiriilor, cei de la Minister au precizat că se va gândi un alt normativ prin care să fie reduse aceste chirii. 

"Am avut mai multe discuții. Luni am fost la Asociația Municipiilor unde a fost doamna ministru și cu secretarul de stat care răspunde de ANL, acum sunt să depun un memoriu la ANL. Se gândește o nouă ordonanță de urgență care să diminueze acele chirii, vor crește dar nu așa de mult. Acesta este răspunsul pe care l-am primit de la secretarul de stat. Ei analizează datele", a declarat primarul  Cătălin Flutur.

La Botoșani, zeci de chiriași din locuințele ANL au semnat o petiție pe care au înaintat-o și Instituției Prefectului, spunând că noile chirii sunt mult prea mari și că nu au de unde să le plătească. Noile calcule se fac în funcție de vârsta și de veniturile chiriașilor. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1450

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
735

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
501

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...