Speranțe pentru reducerea chiriilor ANL! "Se gândește o nouă ordonanță"
BOTOSANI

Chiriile pe care trebuie să le plătească persoanele care locuiesc în blocurile construite prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), și care s-au majorat și de cinci-șase ori, începând cu data de 1 ianuarie, ar putea fi reduse.

 

Speranțe pentru reducerea chiriilor ANL! "Se gândește o nouă ordonanță"

Primarul Cătălin Flutur, alături de alți primari din țară, a participat, luni, la o întâlnire la București, la care au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării și ai ANL.

După ce au fost expuse situațiile din orașe, fiind transmisă totodată și nemulțumirea chiriașilor vizavi de noile cuantumuri ale chiriilor, cei de la Minister au precizat că se va gândi un alt normativ prin care să fie reduse aceste chirii. 

"Am avut mai multe discuții. Luni am fost la Asociația Municipiilor unde a fost doamna ministru și cu secretarul de stat care răspunde de ANL, acum sunt să depun un memoriu la ANL. Se gândește o nouă ordonanță de urgență care să diminueze acele chirii, vor crește dar nu așa de mult. Acesta este răspunsul pe care l-am primit de la secretarul de stat. Ei analizează datele", a declarat primarul  Cătălin Flutur.

La Botoșani, zeci de chiriași din locuințele ANL au semnat o petiție pe care au înaintat-o și Instituției Prefectului, spunând că noile chirii sunt mult prea mari și că nu au de unde să le plătească. Noile calcule se fac în funcție de vârsta și de veniturile chiriașilor. 

 

 

Spune-ne opinia ta