Spaţiu de joacă pregătit pentru copii în Parcul Eminescu - FOTO

Dacă vremea va fi caldă în următoarele zile, copiii vor avea la dispoziţie în Parcul Mihai Eminescu şi spaţiul de joacă cu taxă, acolo unde deja au fost montate sau curăţate jucăriile.

Spaţiu de joacă pregătit pentru copii în Parcul Eminescu - FOTO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Printre acestea şi un tobogan gonflabil, care să-l înlocuiască pe cel folosit în anii anteriori dar care nu mai prezenta siguranţă în exploatare. De asemenea, se doreşte şi achiziţionarea unei trambuline elastice noi, toată investiţia ridicându-se la 17-18.000 de euro.

"E o soluţie temporară şi sperăm să ţină zilele astea, când sigur va fi aglomeraţie la spaţiul de joacă. Un nou tobogan este în procedură de achiziţie, după ce municipalitatea ne-a alocat fonduri în acest sens", spune Eugen Ţurcanu, directorul Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement din cadrul Primăriei Botoşani.

Odată cu deschiderea spaţiului de joacă a fost umplut şi lacul cu apă, pentru ca doritorii să se plimbe cu hidrobicicletele. 

În ceea ce privește tarifele, directorul DSPSA susține că se impune o majorare în condițiile în care au crescut și cheltuielile. Anul trecut tariful a fost de 24 lei pe oră pentru o plimbare cu barca sau hidrobicicleta pe lac, si 11,4 lei pe oră pentru terenul de joacă. Deocamdată, se face un calcul pentru noile tarife.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Discursul Academicianului Ioan Aurel Pop, de Ziua Culturii Române: "Cum s-a putut ajunge la asemenea aberații educaționale?"

Marţi, 16 Ianuarie 2018
177

Acad. Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a susținut o cuvântare despre importanța culturii și a studierii istoriei în școli, punând accentul pe necesitatea &...

Nu scăpăm de frig, vin ninsori şi ploi!

Marţi, 16 Ianuarie 2018
714

În intervalul 16 ianuarie, ora 12.00-17 ianuarie, ora 20.00, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a ...

Cel mai slab leu din istorie. Euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul crizei politice

Marţi, 16 Ianuarie 2018
222

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, marţi, un curs de 4,6599 lei pentru un euro, în creştere cu 3,43 bani, respectiv cu 0,74% faţă de ziua precedentă, moneda naţională aj...