Soluție propusă pentru intersecția morții de la Orășeni Deal. Cum ar putea fi avertizați șoferii!

În ultimii doi ani intersecția dintre drumul judeţean care duce la Vorona şi cel care face legătura dintre Curteşti şi Cristeşti a luat trei vieți, iar alte câteva persoane au fost rănite, unele dintre acestea grav, având nevoie de perioade îndelungate de spitalizare. 

Soluție propusă pentru intersecția morții de la Orășeni Deal. Cum ar putea fi avertizați șoferii!

 Accidentul in care si-au pierdut viata doi soti  

Se pare că, în sfârșit, vocile șoferilor care au cerut de nenumărate ori luarea de măsuri pentru a preveni astfel de tragedii este auzită și de autorități, șefii Consiliului Județean, care au în administrare drumurile județene, identificând o soluție pe care vor să o aplice în intersecția morții.

În iunie 2015 doi soți din Vorona și-au pierdut viața după ce mașina în care se aflau și cu care se îndreptau spre casă a fost spulberată de un șofer care circula dinspre Cristești și care a pătruns în intersecție fără a opri la STOP.

Câteva luni mai târziu, în octombrie, un bărbat a murit după un accident tras la indigo, cauza fiind neacordarea de prioritate. Și tot aceasta a fost și cauza accidentelelor care au urmat, ultimul producându-se chiar la finalul lunii iunie, anul acesta, când o tânără de 22 de ani a rămas încarcerată și a fost rănită grav după ce mașina pe care o conducea a fost lovităviolent de un alt autoturism care nu a oprit la STOP.

Toate aceste evenimente au generat discuții, inclusiv în cadrul ședințelor privind siguranța rutieră, dar indicatoarele montate în zonă se dovedesc a fi inutile în condițiile în care se petrec în continuare accidente, o parte dintre șoferii implicați fiind din alte județe.


Vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, susține că va face demersurile necesare în vederea identificării de fonduri pentru ca întersecția morții de la Orășeni Deal să fie montate panouri electronice luminoase de avertizare. A avut deja o primă discuție cu reprezentanții Direcției Județene de Drumuri și Poduri despre realizarea unei astfel de investiții. 

"După ultimul accident care a avut loc în acea intersecţie am luat decizia să propun ca intersecţia să fie semnalizată cu panouri suspendate de atenţionare, şi mă refer la panouri luminoase. Ştiu că sunt costisitoare dar mai importantă este viaţa oamenilor şi siguranţa circulaţiei în zonă. Am purtat deja o discuţie cu cei de la drumuri, trebuie să găsim o sursă de finanţare nu voi lăsa lucrurile aşa şi voi face în aşa fel încât această intersecţie să fie semnalizată corespunzător", a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean.

O altă intersecție cu probleme din județul Botoșani este cea dintre drumul național spre Săveni și drumul județean Costești-Roșiori. Și aici au avut loc numeroase accidente de circulație.

Citește și UPDATE! ACCIDENT MORTAL! Şase victime, după ce un Audi a spulberat un Logan, la Orăşeni Deal! Doi soti si-au pierdut viata! GALERIE FOTO, VIDEO

 

 

Spune-ne opinia ta