Soluţie financiară găsită pentru coşmarul şoferilor care circulă pe calea de rulare a tramvaiului

Problema căii de rulare a tramvaiului din municipiul Botoşani, aflată într-o avansată stare de degradare, a fost dezbătută, luni, în cadrul unei şedinţe, de către şefii din Primăria Botoşani.

Soluţie financiară găsită pentru coşmarul şoferilor care circulă pe calea de rulare a tramvaiului

Primarul Cătălin Flutur s-a arătat nemulţumit de faptul că cei de la Eltrans nu intervin pentru a face reparaţii, reproșând faptul că nu au făcut un contract cu o firmă specializată, în condițiile în care 95% din veniturile care ajung la Eltrans reprezintă subvenția acordată de primărie. 

În urma discuţiilor purtate s-a găsit o soluţie de a se interveni, fiind vorba de partea financiară, şi anume jumătate din cheltuielile cu reparaţiile să fie suportate de Eltrans, jumătate de municipalitate.

“Am discutat o oră pentru calea de rulare a tramvaiului şi am ajuns la concluzia că ne vom asuma în mod egal cheltuielile 50% Eltrans şi 50% noi. Mai avem o întrebare de pus la controlorii financiari pentru că aici era marea problemă. Eu nu am înţeles de ce până acum s-a putut repara şi anul acesta nu se mai poate. Sper că am deblocat azi situaţia. De la Eltrans nu au participat, dar noi o să le dăm o sarcină şi trebuie să stabilim patrimonial dacă şi dala este a lor sau numai şina”, a precizat primarul Cătălin Flutur.

Aproape că nu este zi în care şoferii care circulă mai ales pe strada Primăverii să nu se plângă că şi-au stricat cauciucurile din cauza şinelor de tramvai. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1243

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...

Învingătorii născuţi la Maternitatea Botoşani, sărbătoriţi de cadrele medicale – FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
5518

Bucuria şi seninătatea de pe chipurile micuţilor nu trădează nicio clipă faptul că, atunci când au venit pe lume, unii au fost la un pas de moarte, doar mamele fiind cele care încă...

Bani obținuți de o primărie din județul Botoșani pentru alimentarea cu apă a întregii comune

Vineri, 17 Noiembrie 2017
6447

O primărie din județul Botoșani a reușit să obțină fonduri pentru realizarea unui sistem de alimentare cu apă în toate satele din comună. Fondurile pentru realizarea acestei in...