Soluţie financiară găsită pentru coşmarul şoferilor care circulă pe calea de rulare a tramvaiului

Problema căii de rulare a tramvaiului din municipiul Botoşani, aflată într-o avansată stare de degradare, a fost dezbătută, luni, în cadrul unei şedinţe, de către şefii din Primăria Botoşani.

Soluţie financiară găsită pentru coşmarul şoferilor care circulă pe calea de rulare a tramvaiului

Primarul Cătălin Flutur s-a arătat nemulţumit de faptul că cei de la Eltrans nu intervin pentru a face reparaţii, reproșând faptul că nu au făcut un contract cu o firmă specializată, în condițiile în care 95% din veniturile care ajung la Eltrans reprezintă subvenția acordată de primărie. 

În urma discuţiilor purtate s-a găsit o soluţie de a se interveni, fiind vorba de partea financiară, şi anume jumătate din cheltuielile cu reparaţiile să fie suportate de Eltrans, jumătate de municipalitate.

“Am discutat o oră pentru calea de rulare a tramvaiului şi am ajuns la concluzia că ne vom asuma în mod egal cheltuielile 50% Eltrans şi 50% noi. Mai avem o întrebare de pus la controlorii financiari pentru că aici era marea problemă. Eu nu am înţeles de ce până acum s-a putut repara şi anul acesta nu se mai poate. Sper că am deblocat azi situaţia. De la Eltrans nu au participat, dar noi o să le dăm o sarcină şi trebuie să stabilim patrimonial dacă şi dala este a lor sau numai şina”, a precizat primarul Cătălin Flutur.

Aproape că nu este zi în care şoferii care circulă mai ales pe strada Primăverii să nu se plângă că şi-au stricat cauciucurile din cauza şinelor de tramvai. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Profesori cu note mari la titularizare rămaşi fără post

Joi, 14 Septembrie 2017
1316

Au obţinut o notă mare la concursul de titularizare, dar asta nu le-a asigurat şi un loc de muncă. Este cazul mai multor cadre didactice din judeţul Botoşani, care nu şi-au găsit posturi &icir...

Preşedintele Consiliului Judeţean, către primarii care vor să iasă din ADI: "Revizuiţi-vă poziţia!"

Joi, 14 Septembrie 2017
688

În cadrul unei ședințe a ADI Ecoproces de joi, în care s-a dezbătut regulamentul privind salubritatea, Costică Macaleți le-a cerut primarilor să se gândească foarte bine &icir...

Corecție financiară uriașă aplicată pentru investiția cu fonduri europene de la Spitalul Mavromati!

Joi, 14 Septembrie 2017
1071

Instituția a primit o corecție financiară uriașă la proiectul care s-a derulat la Spitalul Județean Mavromati cu fonduri europene, prin care s-a modernizat și reabilitat unitatea sanitară....