Soarta mai multor angajați de la Eltrans, sub semnul întrebării!

Angajații de la societatea de transport în comun din subordinea Consiliului Local Botoșani vor rămâne fără obiectul muncii când va începe implementarea proiectului de modernizare pentru care municipalitatea speră să obțină fonduri europene.

 Soarta mai multor angajați de la Eltrans, sub semnul întrebării!

Primarul Cătălin Flutur a solicitat conducerii Eltrans să găsească soluții tranzitorii pentru perioada când tramvaiele nu vor mai circula, proiectul urmând a fi implementat începând cu anul 2018, dacă se obține finanțare.

Directorul adjunct al Eltrans a precizat că se iau în calcul mai multe variante pentru a fi afectat un număr cât mai mic de salariați de această întrerupere a activității.

"Evident că pe perioada cât se vor executa lucrările de modernizare va trebui să căutăm o soluție pentru angajații care nu vor mai avea obiectul muncii. Vom avea discuții cu primăria, iar după ce se va adjudeca lucrarea vom lua o decizie. Dacă putem prelua serviciul de administrare a parcărilor, ridicări și blocări, o parte ar putea lucra în acest domeniu, iar după ce firma constructoare va câștiga licitația putem face o echipă, dacă picăm la înțelegere cu constructorul, să preluăm și noi o parte din lucrări, iar pentru restul vom găsi probabil o formă de șomaj tehnic", a declarat Victor Ivănescu.

În acest moment societatea Eltrans are 134 de angajați.

 

 

Spune-ne opinia ta