Situatia la DGASPC Botosani devine critica!

Situatia la DGASPC Botosani devine critica!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Pentru a putea functiona in conditii optime, DGASPC are nevoie de peste 21 de milioane lei. Situatia financiara de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani este din ce in ce mai grava.

Daca presedintele Consiliului Judetean nu primeste un raspuns favorabil de la autoritatile centrale, angajatii DGASPC nu-si vor mai primi salariile, incepand cu luna iunie, pana la sfarsitul anului curent.

Potrivit presedintelui CJ, salariatii de la DGASPC au reusit sa-si ia salariile pe acesta luna, dar in continuare vor fi probleme cu plata salariilor pentru restul anului.

In acest sens, Mihai Tabuleac a mai facut interventii la Ministerul Finantelor Publice, la Ministerul Administratiei si Internelor, la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, la Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului in cautarea de solutii pentru acoperirea salariilor angajatiilor din cadrul Directiei.

"Prin acesta interventie le-am aratat situatia foarte dificila de la Botosani. Le-am spus clar ca institutia nu mai are asigurate fonduri pentru salariile angajatilor incepand cu luna iunie. Am solicitat suma de 21.600.000 lei, din care 14 milioane pentru cheltuieli de personal si 7 milioane pentru bunuri si servicii pentru tot anul 2009. Speram intr-un raspuns favorabil, mai ales ca am facut foarte multe interventii in acest sens, numai in acest an", a precizat Mihai Tabuleac.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
473

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
63

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
80

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...