Sinistrații din blocul de pe Primăverii vor putea reveni în locuințe după verificarea utilităților

Sinistrații din blocul de pe Primăverii vor putea reveni în locuințe după verificarea utilităților

Sinistrații din blocul de pe strada Primăverii, din municipiul Botoșani, afectați de explozia de la jumătatea lunii septembrie, se vor putea întoarce în locuințe doar după ce se va face o verificare amănunțită a tuturor rețelelor de utilități din imobil.

Concluziile contraexpertizei făcută de un profesor universitar, specialist în structuri, au arătat că sunt degradări numai la compartimentările interioare, care sunt elemente nestructurale, iar degradări ale pereţilor exteriori au fost constatate la apartamentul în care a avut loc explozia.

În aceste condițiil, reparațiile care vor trebui făcute în apartamente nu vor dura foarte mult și nu vor fi de amploare, cum s-a crezut inițial. 

"Contractul este între asociație și expert, proiectant, nu au nici cea mai mică obligație să ne informeze pe noi, în schimb eu sun și întreb. Este foarte important faptul că atâta timp cât nu o să trebuiască lucrări ample de consolidare, cu betoane, timpul nu ne poate afecta, vorbim doar de zidărie, tencuială, ce se poate face destul de ușor și în termene scurte. Este clar că din cauza exploziei o coloană de apă este posibil să se fi fisurat, de aceea trebuie verificate toate utilitățile și să înlocuim unde sunt probleme. Este clar că și coloana de gaz trebuie înlocuită, cel puțin pe tronsonul cu bucătărăiile, cei de la Delgaz Grid dau și soluția, la partea de energie elevtrică nu cred că sunt probleme. Depinde cât de repede se micșă să cheme pe cineva care să verifice instalațiile", a precizat primarul Cătălin Flutur.

 

 

Spune-ne opinia ta