Si politistii anunta proteste incepand cu 22 martie!

Si politistii anunta proteste incepand cu 22 martie!

Mai multe organizatii sindicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor picheta si protesta incepand cu 22 martie, a anuntat, joi, Sindicatul National al Agentilor de Politie din Romania (SNAP).

Sindicatele din MAI sunt nemultumite din cauza finantarii necorespunzatoare a MAI si salarizarii personalului, dar si de dotarea logistica in raport cu riscurile si complexitatea misiunilor politienesti, statutul politistului, precum si de modificarile aduse Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

La actiunile de protest vor participa urmatoarele federatii sindicale: Federatia Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual din Romania (SNPPC), Federatia Sindicatelor Democratice ale Politistilor din Romania, Federatia Sindicatelor Politistilor SED LEX, Sindicatul National al Agentilor de Politie (SNAP), Sindicatul National Uniunea Politistilor (UNIPOL), Sindicatul Politistilor Europeni (EUROPOL), Sindicatul Politistilor "Diamantul", precum si Sindicatul National al Politistilor "Onoare si respect".

"In cadrul Primariei Municipiului Bucuresti s-a intrunit comisia pentru aprobarea protestelor ce urmeaza a se desfasura incepand cu data de 22 martie, astfel: 22-23 martie, pichetare in fata sediului MAI, intre orele 9:00-15:00; 24 martie - protest de amploare in fata sediului MAI, urmat de un mars catre Piata Victoriei; 26-30 martie - continuarea pichetarii in fata sediului MAI, pana la rezolvarea revendicarilor", potrivit comunicatului SNAP.

Joi, 8 martie, a fost semnat un protocol de colaborare intre mai multe organizatii sindicale din cadrul MAI, in vederea desfasurarii unei actiuni sindicale comune pentru asigurarea sprijinului reciproc in vederea realizarii revendicarilor privind drepturile si interesele politistilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Polițiștii acuză probleme la centrele de reținere și arest preventiv: Se pot transforma în spitale de boli infecțioase!

astăzi, 14:59
182

Sindicatul National al Agentilor de Politie acuza probleme la nivelul centrelor de retinere si arest preventiv din tara, cea mai stringenta fiind cea a retinutilor ce sufera de boli contagioase, intru...

Pleci la drum? Vezi unde sunt amplasate camerele video care verifică valabilitatea rovinietei

astăzi, 07:48
389

74 de camere video amplasate pe drumurile naționale și autostrăzile din România citesc plăcuțele de înmatriculare și stabilesc dacă mașinile au plătit sau nu rovinieta. Iată mai ...

Costel Enache: "Sperăm să fim cu toții maturi și să găsim soluții rapide, pentru că timpul nu prea ne ajută"

Luni, 24 Septembrie 2018
358

FC Botoșani va disputa marți, de la ora 16.00, partida din 16-imile Cupei României contra echipei FC Voluntari. La conferința de presă de luni, antrenorul principal Costel Enache a declarat ...