Si politistii anunta proteste incepand cu 22 martie!

Si politistii anunta proteste incepand cu 22 martie!

Mai multe organizatii sindicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor picheta si protesta incepand cu 22 martie, a anuntat, joi, Sindicatul National al Agentilor de Politie din Romania (SNAP).

Sindicatele din MAI sunt nemultumite din cauza finantarii necorespunzatoare a MAI si salarizarii personalului, dar si de dotarea logistica in raport cu riscurile si complexitatea misiunilor politienesti, statutul politistului, precum si de modificarile aduse Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

La actiunile de protest vor participa urmatoarele federatii sindicale: Federatia Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual din Romania (SNPPC), Federatia Sindicatelor Democratice ale Politistilor din Romania, Federatia Sindicatelor Politistilor SED LEX, Sindicatul National al Agentilor de Politie (SNAP), Sindicatul National Uniunea Politistilor (UNIPOL), Sindicatul Politistilor Europeni (EUROPOL), Sindicatul Politistilor "Diamantul", precum si Sindicatul National al Politistilor "Onoare si respect".

"In cadrul Primariei Municipiului Bucuresti s-a intrunit comisia pentru aprobarea protestelor ce urmeaza a se desfasura incepand cu data de 22 martie, astfel: 22-23 martie, pichetare in fata sediului MAI, intre orele 9:00-15:00; 24 martie - protest de amploare in fata sediului MAI, urmat de un mars catre Piata Victoriei; 26-30 martie - continuarea pichetarii in fata sediului MAI, pana la rezolvarea revendicarilor", potrivit comunicatului SNAP.

Joi, 8 martie, a fost semnat un protocol de colaborare intre mai multe organizatii sindicale din cadrul MAI, in vederea desfasurarii unei actiuni sindicale comune pentru asigurarea sprijinului reciproc in vederea realizarii revendicarilor privind drepturile si interesele politistilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Iată cele mai sănătoase tipuri de carne recomandate de nutriționiști

astăzi, 17:44
473

Pentru cei care vor alternative la porc, carnea de pasăre e varianta cu beneficii maxime. Conţine proteine care repară ţesuturile corpului, vitamine şi acizi esenţiali. Totodată, are un conţin...

Teodor Meleșcanu: Suntem pregătiți să oferim asistență consulară femeii bănuite de spionaj în Rusia

Miercuri, 20 Iunie 2018
276

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat miercuri că nu a primit o comunicare oficială privind reţinerea femeii acuzate de spionaj în Rusia, precizând că, în cazul în care v...

Botoșăneanul care l-a dublat pe Jean-Claude Van Damme: "Eram cot la cot"

Miercuri, 20 Iunie 2018
3461

Robert Tiberius Aparaschivei, originar din Botoșani, locuiește în Belgia de mai mulți ani și practică arte marțiale. Pentru că seamănă la mișcări cu celebrul actor, a primit sarcina d...