Si politistii anunta proteste incepand cu 22 martie!

Si politistii anunta proteste incepand cu 22 martie!

Mai multe organizatii sindicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor picheta si protesta incepand cu 22 martie, a anuntat, joi, Sindicatul National al Agentilor de Politie din Romania (SNAP).

Sindicatele din MAI sunt nemultumite din cauza finantarii necorespunzatoare a MAI si salarizarii personalului, dar si de dotarea logistica in raport cu riscurile si complexitatea misiunilor politienesti, statutul politistului, precum si de modificarile aduse Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

La actiunile de protest vor participa urmatoarele federatii sindicale: Federatia Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual din Romania (SNPPC), Federatia Sindicatelor Democratice ale Politistilor din Romania, Federatia Sindicatelor Politistilor SED LEX, Sindicatul National al Agentilor de Politie (SNAP), Sindicatul National Uniunea Politistilor (UNIPOL), Sindicatul Politistilor Europeni (EUROPOL), Sindicatul Politistilor "Diamantul", precum si Sindicatul National al Politistilor "Onoare si respect".

"In cadrul Primariei Municipiului Bucuresti s-a intrunit comisia pentru aprobarea protestelor ce urmeaza a se desfasura incepand cu data de 22 martie, astfel: 22-23 martie, pichetare in fata sediului MAI, intre orele 9:00-15:00; 24 martie - protest de amploare in fata sediului MAI, urmat de un mars catre Piata Victoriei; 26-30 martie - continuarea pichetarii in fata sediului MAI, pana la rezolvarea revendicarilor", potrivit comunicatului SNAP.

Joi, 8 martie, a fost semnat un protocol de colaborare intre mai multe organizatii sindicale din cadrul MAI, in vederea desfasurarii unei actiuni sindicale comune pentru asigurarea sprijinului reciproc in vederea realizarii revendicarilor privind drepturile si interesele politistilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Meteo: Vreme extremă vineri, cu cod portocaliu de viscol. Minime de -11 grade la Botoșani!

Joi, 22 Martie 2018
640

Vineri vor fi precipitatii in toata tara, cu temperaturi extrem de scazute pentru final de martie, in timp ce sambata vremea se mai linisteste, dar ramane tot rece, potrivit Administratiei Nationale d...

Caii și câinii de la Poliție, Jandarmerie și Armată ar putea să primească pensie!

Joi, 22 Martie 2018
222

Senatorul PNL Florin Cîțu a depus un proiect de lege care prevede pensii pentru câinii și caii de la Poliție, Jandarmerie și Armată, la ieșirea acestora din activitate, relatează EuropaFM. ...

Teodorovici ne anunta ca site-ul ANAF functioneaza: Prezint scuzele mele catre toti contribuabilii

Joi, 22 Martie 2018
153

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a cerut scuze celor care au avut de suferit din cauza nefunctionarii site-ului ANAF din ultimele zile.El a subliniat ca in momentul de fata site-ul este fu...