Sergiu Lungu, acuzat ca nu vrea sa scoata Dorohoiul din criza!

Sergiu Lungu, acuzat ca nu vrea sa scoata Dorohoiul din criza!

Sergiu Lungu, fost primar de Dorohoi, actual consilier local: Sunt minciuni, Dorohoiul este sarac!

Fostul edil al municipiului Dorohoi, Sergiu Lungu, este acuzat de catre actualii consilieri locali ca este refractar la proiectele de hotarare initiate de noua legislatura pentru a salva Dorohoiul din colaps.

Noul primar, Dorin Alexandrescu, a mostenit o datorie a Primariei Dorohoi de 180 de miliarde de lei vechi, ceea ce ingreuneaza mult activitatea institutiei si a societatilor din subordine.

Pentru detensionarea situatiei, noul edil a propus un proiect care presupune vanzarea unor active din patrimoniul privat al Primariei.

Solicitarea firmei Kaufland de a primi o suprafata de teren pentru construirea unui supermarket in Dorohoi, care ar deservi intreaga zona, a fost ca o masa cereasca pentru municipalitate, spun consilierii. Acestia se plang, insa, ca bunele intentii le sunt dejucate de pedelistii din Consiliul Local, al caror lider este chiar fostul primar Sergiu Lungu.

Consilierii lui il asculta orbeste. Eu cred ca nu se vrea ca Dorohoiul sa iasa din criza asta. Ar fi solutii, dar daca fostul primar nu vrea, nu se poate face nimic. Chiar si consilierii PNL sunt de acord, dar acestia nu. Se opune Lungu, a spus consilierul Octav Pintilie.

Dorohoiul mai are doua-trei suprafete de pamant. Atat. De ce sa le vanda? Ar putea sa le concesioneze. Eu cand am fost primar nu am vandut nici un metru de pamant. Si cine sa vina sa cumpere din Kaufland? Astea sunt minciuni. Dorohoiul este sarac, a spus Sergiu Lungu, contactat telefonic.

Proiectul propus de primarul Alexandrescu ar aduce primariei Dorohoi circa 60 - 80 de miliarde de lei vechi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
260

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
88

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
280

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...