Senatul impune autorităților locale: Peste 5% din bugetul local - pentru finanţarea infrastructurii şi activităţilor sportive!

Senatul impune autorităților locale: Peste 5% din bugetul local - pentru finanţarea infrastructurii şi activităţilor sportive!

Autorităţile administraţiei publice locale alocă sume pentru finanţarea infrastructurii şi activităţii sportive, inclusiv pentru cluburile sportive şcolare şi universitare, în limita a minimum 5% din buget, a decis, luni, Senatul.

Senatorii au adoptat, cu 107 voturi ''pentru'' şi 5 abţineri, OUG nr. 38/2017 privind modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, cu amendamente aduse de Comisia pentru învăţământ.

Ordonanţa prevedea ca un procent de până la 5% din bugetul autorităţilor locale să fie destinat finanţării activităţilor sportive, acest text fiind modificat de Comisia de învăţământ pentru a permite finanţări de peste 5% din buget.

Comisia pentru învăţământ a făcut şi alte modificări la ordonanţă şi a introdus mai multe articole noi.

Cluburile sportive publice şi private pot primi spre administrare şi sau în folosinţă gratuită, potrivit legislaţiei, imobile care deservesc activitatea sportivă, baze şi instalaţii sportive. Aceste baze sunt considerate patrimoniu sportiv şi nu-şi vor schimba destinaţia, prevede textul adoptat.

"Federaţiile sportive naţionale deţin drepturile de natură comercială, precum şi dreptul de a-şi da acordul operatorilor de pariuri în a utiliza rezultatele sportive pentru competiţiile organizate de aceste federaţii. Sumele obţinute din această activitate se alocă cluburilor sportive şcolare, universitare, municipale, publice şi private şi pentru combaterea fraudelor şi a manipulării rezultatelor în sport. Din sumele încasate, federaţiile sportive alocă minimum 5% cluburilor şcolare sportive, universitare şi municipale", prevede un text nou adoptat de senatori.

Preşedintele Comisiei pentru învăţământ, senatorul social-democrat Ecaterina Andronescu, a precizat că membrii acestui for au amendat ordonanţa în sensul în care să poată fi susţinută în mai mare măsură performanţa sportivă. "Ordonanţa a apărut ca urmare a rezultatelor de la Rio. Propunem soluţii prin care să crească performanţa sportivă", a mai spus Andronescu.

Senatul este prima Cameră sesizată, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

AGERPRES

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...