Semnalizare rutieră deficitară, reclamată de instructorii auto din Botoșani. "Sunt semne puse în copaci"

Instructorii auto prezenți la ultima ședință a Comisiei privind siguranța traficului rutier s-au plâns de modul în care se face semnalizarea pe unele străzi din cele două municipii din județul Botoșani, dar și pe drumuri.

Semnalizare rutieră deficitară, reclamată de instructorii auto din Botoșani. "Sunt semne puse în copaci"

Unul dintre reprezentanții școlilor de șoferi a spus că multe indicatoare rutiere sunt amplasate în zone fără vizibilitate, chiar în copaci, sau acestea lipsesc cu desăvârșire.

"De exemplu, s-a pus interzis la stânga când ieșim din parcarea la spital, este un semn pus în copac, au crescut frunzele până la jumătatea stâlpului, nu vezi și se întâmplă accidentul. Este aiurea, să fie vizibile. La fostul Magazin Botoșani este sens unic, la un moment dat lângă bisercică se termină dar habar nu ai că se termină sensul unic, ar trebui pus un indicator, cel care nu e din Botoșani nu știe că acolo se termină", a spus instructorul auto.

"Într-o intersecție nu este suficient numai indicatorul Cedează sau Oprire, în STAS-ul indicatoarelor trebuie panou adițional cu direcția drumului cu prioritate. Am foartte multe exemple, merg și am Cedează și stau și mă uit am sau nu am prioritate, cui trebuie să dau, că sunt drumuri care nici nu se văd. Trebuie să avem panouri adiționale în toate intersecțiile dirijate, să ne arate drumul cu prioritate", a spus un alt reprezentant al unei școli de șoferi.

Cms. șef Teodor Orhei le-a cerut reprezentanților școlilor de șoferi să sesizeze la Poliția Rutieră orice neregulă pe care o întâlnesc în trafic pentru a putea fi luate măsuri de remediere. 

"Serviciul Rutier gestionează și monitorizează această semnalizare, colaborăm cu cei de la drumuri. Noi avem o inventariere a deficiențelor drumurilor prin agenții noștri de poliție rutieră, dar trebuie să ne sesizați și dvs. orice neregulă întâlnită pe drumul public, inclusiv gropi în carosabil pentru a putea interveni", a precizat cms. șef Teodor Orhei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Victimele accidentelor rutiere, comemorate la Botoşani. “Nu trece dincolo, alege viaţa!” FOTO

astăzi, 10:59
1093

Şi în acest an, la Botoşani, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean au marcat Ziua comemorăii victimelor accidentelor rutiere.Poliţiştii rutieri au împărţit plian...

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
949

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1687

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...