Seful lui Mihai Turcanu a fost demis! Valerian Salavastru contesta demiterea, pe motiv de... concediu medical!

Seful lui Mihai Turcanu a fost demis! Valerian Salavastru contesta demiterea, pe motiv de... concediu medical!

VALERIAN SALAVASTRU: Nu pot preciza afectiunea, dar important este ca sunt in concediu medical!

Pe 1 aprilie, seful Inspectoratului Regional pentru Protectia Consumatorilor Iasi, institutie care patroneaza si Oficiul pentru Protectia Consumatorilor Botosani, a fost demis din functie, Valerian Salavastru avand termen pana pe 1 mai sa paraseasca scaunul.

Folosind metoda liberala, Salavastru a intrat in concediu medical inca din ultimele zile ale lunii martie, amenintand ca va da in judecata conducerea centrala a ANPC pentru aceasta demitere.

"In primul rand, nici nu puteam fi demis daca sunt in concediu medical, pentru ca nu permite legea. Eu am anuntat ca imi iau concediu medical incepand cu data de 26, am fost cateva zile in concediu medical si acum mi-am luat iar concediu medical. Nu pot preciza afectiunea, dar important este ca sunt in concediu medical", a declarat Salavastru in presa ieseana.

In luna februarie, sefii ANPC au anuntat reorganizarea inspectoratelor regionale. Conform noii ordonante, Inspectoratul Regional pentru Protectia Consumatorului va deveni Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor, care grupeaza judetele Botosani, Suceava, Iasi, Neamt, cu sediul in municipiul Iasi.

Comisariatele regionale pentru protectia consumatorilor sunt conduse de comisari-sefi, se specifica in lege.

Prin noua reorganizare, la Botosani, postul de inspector sef adjunct al OJPC, ocupat in moment de Mihai Turcanu, va fi transformat in post de comisar sef adjunct. Avand in vedere reorganizarea ANPC si infiintarea functiilor publice de conducere de comisar sef si comisar sef adjunct, prin reorganizarea functiilor publice de conducere de inspector sef si inspector sef adjunct, precum si schimbarea atributiilor aferente acestor posturi, persoanelor care ocupau functii de conducere li se va asigura un post de executie, se arata in Hotararea de Guvern.

Desi inca de la finalul anului trecut se anunta posibila schimbare a sefului liberal de la OJPC, pana acum nu s-a schimbat nimic.

PSD Botosani se afla, se pare, intr-o vadita criza de directori, intrucat Marian Sergiu, anuntat initial pentru sefia acestei institutii, nu a mai ajuns la OJPC.

Nici cu urmatoarea nominalizare, Georgeta Cretu, nu au avut succes social-democratii, sefa Universitatii Danubius, filiala Botosani, concluzionand ca nu merita sa dea scaunul universitar pentru unul la OJPC, uns politic si subordonat ca interese.

Deocamdata, la OJPC Botosani ramane Mihai Turcanu, nimeni altul decat fratele deputatului Florin Turcanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
44

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
53

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
46

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...