Seful Consiliului Judetean reorganizeaza serviciul de audit din cadrul institutiei

Seful Consiliului Judetean reorganizeaza serviciul de audit din cadrul institutiei

Consiliul Judetean Botosani

Pentru ca nu este multumit de cum functioneaza unele compartimente de audit din subunitatile Consiliului Judetean, seful acestei institutii, Mihai Tabuleac, a decis sa faca modificari majore pentru care spera sa obtina votul consilierilor judeteni in sedinta de joi.

Acesta intentioneaza sa formeze un singur compartiment de audit la nivelul aparatului de specialitate din cadrul CJ. Acest lucru nu va presupune cheltuieli suplimentare, ci doar o redistribuire de posturi.

Exista un compartiment la nivelul aparatului de specialitate al CJ, iar aceste trei persoane din acest compartiment, controlau alte zone decat cele controlate de catre auditorii de la nivelul subunitatilor si e gresit pentru ca se ajungea in situatia in care subordonatii sa isi controleze sefii in niste zone care nici macar nu asigurau transparenta vizavi de controlul pe care in mod firesc trebuie sa il exercite CJ. De aceea exista CJ, pentru a controla modul in care este cheltuit banul public in intregul sistem, a specificat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

Totodata, seful CJ propune si realizarea unui compartiment de control operativ, deoarece in CJ se simte nevoia efectuarii si de controale preventive si inopinate, lucru pe care compartimentul de audit nu poate sa-l faca.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
478

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
64

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
81

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...