Seful Consiliului Judetean reorganizeaza serviciul de audit din cadrul institutiei

Seful Consiliului Judetean reorganizeaza serviciul de audit din cadrul institutiei

Consiliul Judetean Botosani

Pentru ca nu este multumit de cum functioneaza unele compartimente de audit din subunitatile Consiliului Judetean, seful acestei institutii, Mihai Tabuleac, a decis sa faca modificari majore pentru care spera sa obtina votul consilierilor judeteni in sedinta de joi.

Acesta intentioneaza sa formeze un singur compartiment de audit la nivelul aparatului de specialitate din cadrul CJ. Acest lucru nu va presupune cheltuieli suplimentare, ci doar o redistribuire de posturi.

Exista un compartiment la nivelul aparatului de specialitate al CJ, iar aceste trei persoane din acest compartiment, controlau alte zone decat cele controlate de catre auditorii de la nivelul subunitatilor si e gresit pentru ca se ajungea in situatia in care subordonatii sa isi controleze sefii in niste zone care nici macar nu asigurau transparenta vizavi de controlul pe care in mod firesc trebuie sa il exercite CJ. De aceea exista CJ, pentru a controla modul in care este cheltuit banul public in intregul sistem, a specificat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

Totodata, seful CJ propune si realizarea unui compartiment de control operativ, deoarece in CJ se simte nevoia efectuarii si de controale preventive si inopinate, lucru pe care compartimentul de audit nu poate sa-l faca.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației întreabă - elevii, părintii și dascălii răspund. VEZI chestionarul la care se așteaptă răspuns până pe 24 ianuarie!

astăzi, 07:33
27

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) organizeaza, pana in 24 ianuarie, o consultare publica, prin intermediul unui chestionar online, privind structura anului scolar 2018-2019, anunta News.ro. Demersu...

Câte grade vor fi în weekend la Botoșani!

astăzi, 07:07
119

Iarna a pus stapanire pe Romania si isi face simtita prezenta pe multe dintre drumurile tarii, unde zeci de masini au stat blocate ore bune in troiene.Ninsorile vor continua si vineri, in mai mult...

Scandal într-o comună din Botoşani, de la deszăpezire! Primarul, ameninţat cu plângere penală

astăzi, 07:01
3838

Primarul este acuzat că a curăţat doar unele străzi, în funcţie de interes, drept urmare oamenii s-au dus revoltaţi la Primăria Santa Mare. Acolo primarul ar fi jignit un cetăţean,...