Seful CJ, decis sa stopeze privatizarea Laboratorului de Analize de la Spitalul Mavromati!

Seful CJ, decis sa stopeze privatizarea Laboratorului de Analize de la Spitalul Mavromati!

Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani

Pe 9 februarie, managerul Spitalului Mavromati, impreuna cu reprezentantii Sanomed, sunt asteptati la presedintele Consiliului Judetean Botosani, in vederea unei concilieri.

Intentia de conciliere este, potrivit presedintelui Consiliului Judetean, o prima etapa, obligatorie, a introducerii plangerii in justitie privind incheierea contractului de privatizare a Laboratorului de Analize.

"Noi am declansat demersul de a obtine in instanta anularea contractului si plata unor despagubiri. Deocamdata suntem in prima etapa a acestui demers si i-am invitat la o conciliere, prin care le-am cerut renuntarea la acest contract pentru ca este nelegal. Nu e vorba de intalniri si impacare, ci de a se constata ca incheierea contractului de privatizare a Laboratorului de Analize reprezinta un act nelegal, prin faptul ca nu s-a organizat o licitatie publica si nu s-a dat un aviz favorabil pentru utilizarea unei parti din domeniul public al judetului catre un operator privat", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele CJ.

Zilele acestea, Consiliul Judetean a primit un document de la Spitalul Judetean, care, in opinia pesedintelui CJ, nu este altceva decat o recunoastere tardiva a managerului spitalului si a reprezentantului firmei Sanomed ca au gresit prin incheierea acelui contract de privatizare a Laboratoruluide Analize.

"Am primit de la Spitalul Judetean un document din care rezulta ca dansii sunt constienti ca ceea ce spunem noi este in regula. Sunt constienti ca nu poti permite unui operator privat sa obtina profit pe domeniul public al judetului fara sa plateasca o chirie si fara sa respecte procedura privind licitatia publica. Acest document nu este altceva decat o recunoastere tardiva a faptului ca au gresit", a conchis presedintele CJ.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr dintr-o comuna din Botoșani, prins conducând sub influența cocainei!

astăzi, 18:07
76

În cursul zilei de luni, 22 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Sucevei un autoturism condus ...

Elevii unei școli gimnaziale din județ au învățat cum să circule corect ca pietoni și bicicliști! (Foto)

astăzi, 17:32
38

Luni, 22.04.2024, Școala Gimnazială ,,Dan Iordăchescu” Hlipiceni, pe lângă activitățile impuse de programa școlară, a desfășurat, în cadrul programului ,,Școala altfel&rdq...

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
60

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...