Sefii deconcentratelor botosanene au venit cu propuneri de modificari legislative

Sefii deconcentratelor botosanene au venit cu propuneri de modificari legislative

 Cristian Roman, prefectul judetului Botosani  

Printr-un ordin al prefectului Cristian Roman, sefii institutiilor publice deconcentrate au fost invitati sa vina cu propuneri privitoare la modificarile legislative, care sa imbunatateasca viata cetatenilor si sa usureze munca celor care isi desfasoara activitatea cu cetatenii.

"S-au centralizat propunerile primate de la institutii, si la sfarsitul acestei saptamani vom face un material cu privire la aceste propuneri si le vom inainta parlamentarilor de Botosani, ca material de lucru", a declarat Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

Conform celor precizate de reprezentantul Guvernului in teritoriu, Inspectoratul de Politie Judetean Botosani a venit cu o propunere de modificare a Legii 61, privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de conduita sociala, a ordinii si linistii publice.

"La propunerea aceleiasi institutii am vizat modificari la Legea 12, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite care nu mai corespund situatiei actuale. De asemenea, la propunerea IPJ si ARR, modificarea Legii 38, privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere a autoturismelor, pentru combaterea pirateriei", a spus Cristian Roman.

Printre propunerile legislative primite de prefect a fost si modificarea Ordonantei 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, unde se intentioneaza introducerea unor prevederi privind modalitatea de executare a sanctiunii contraventionale, amenzilor datorate de cetateni romani, dar si de cetateni straini.

Printre multitudinea de propuneri legislative primite de la institutiile publice deconcentrate, potrivit prefectului, cele mai multe propuneri vin din zona Ministerului Muncii.
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
452

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
59

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
77

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...