Şefii Consiliului Judeţean aşteaptă semnarea contractelor pentru reabilitarea a trei drumuri judeţene

Şefii Consiliului Judeţean aşteaptă semnarea contractelor pentru reabilitarea a trei drumuri judeţene

Şefii Consiliului Judeţean speră ca până la finele acestui an să semneze contractele de finanţare pentru trei dintre drumurile judeţene ce urmează a fi modernizate şi reabilitate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Pentru cele trei investiţii au fost deja aprobaţi indicatorii tehnico-economici iar odată ce vor fi semnate contractele de finanţare vor putea fi organizate licitaţiile pentru atribuirea contractelor, lucrările urmând a fi demarate anul viitor.

Vor fi reabilitate şi modernizate prin PNDL drumurile judeţene Ghireni-Coţuşca, Pădureni-Vorona şi Ionăşeni-Măşcăteni, din drumul naţional. Alte trei tronsoane de drum judeţean sunt trecute pe o listă de rezervă.

“Avem şase lucrări aprobate, la trei suntem înaintați, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici. Am fost cu proiectarea gata şi îmi doresc să semnez anul acesta contractele, după care urmează licitaţiile. Mai avem trei drumuri pe lista de rezervă în ideea în care vor fi economii la PNDL, fiind vorba de Havârna-Darabani, Dumeni-Cordăreni-Vorniceni şi Vorona-Poiana-Sarafineşti”, a precizat Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean.

Un răspuns se aşteaptă şi de la Compania Naţională de Investiţii, unde a fost făcută solicitare pentru finanţarea lucrărilor de consolidare în zone cu alunecări de teren, respectiv la Havârna, şi pe drumul Botoşani-Roma-Nicşeni, fiind vorba de patru alunecări de teren.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1450

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
735

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
501

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...