Şefii Consiliului Judeţean aşteaptă semnarea contractelor pentru reabilitarea a trei drumuri judeţene

Şefii Consiliului Judeţean aşteaptă semnarea contractelor pentru reabilitarea a trei drumuri judeţene

Şefii Consiliului Judeţean speră ca până la finele acestui an să semneze contractele de finanţare pentru trei dintre drumurile judeţene ce urmează a fi modernizate şi reabilitate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Pentru cele trei investiţii au fost deja aprobaţi indicatorii tehnico-economici iar odată ce vor fi semnate contractele de finanţare vor putea fi organizate licitaţiile pentru atribuirea contractelor, lucrările urmând a fi demarate anul viitor.

Vor fi reabilitate şi modernizate prin PNDL drumurile judeţene Ghireni-Coţuşca, Pădureni-Vorona şi Ionăşeni-Măşcăteni, din drumul naţional. Alte trei tronsoane de drum judeţean sunt trecute pe o listă de rezervă.

“Avem şase lucrări aprobate, la trei suntem înaintați, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici. Am fost cu proiectarea gata şi îmi doresc să semnez anul acesta contractele, după care urmează licitaţiile. Mai avem trei drumuri pe lista de rezervă în ideea în care vor fi economii la PNDL, fiind vorba de Havârna-Darabani, Dumeni-Cordăreni-Vorniceni şi Vorona-Poiana-Sarafineşti”, a precizat Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean.

Un răspuns se aşteaptă şi de la Compania Naţională de Investiţii, unde a fost făcută solicitare pentru finanţarea lucrărilor de consolidare în zone cu alunecări de teren, respectiv la Havârna, şi pe drumul Botoşani-Roma-Nicşeni, fiind vorba de patru alunecări de teren.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarul Cătălin Flutur: "Este nedrept să nu avem bani pentru funcţionarea oraşului"

Joi, 14 Decembrie 2017
638

Flutur s-a alăturat demersului Asociaţiilor Municipiilor din România, care au atras atenţia printr-un memoriu asupra impactului devastator pe care îl va aduce această reducere asupra b...

Ample acţiuni anunţate de poliţiştii botoşăneni în tot judeţul!

Joi, 14 Decembrie 2017
712

De asemenea, vor fi organizate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, prec...

Se pregăteşte SCUMPIREA gigacaloriei plătită de populaţie către Modern Calor! Care este propunerea!

Joi, 14 Decembrie 2017
442

Pe lângă faptul că se va acorda subvenţie doar pentru persoanele vulnerabile care sunt racordate la sistemul centralizat, se pregăteşte majorarea preţului gigacaloriei plătit de populaţie pen...