Șefi de instituții, convocați de prefect. Controale intensificate în tot județul!

Prefectul Dan Şlincu a convocat, luni, în şedinţă reprezentanţii mai multor autorităţi pentru pregătirea sărbătorilor pascale. La întrunire au participat şefii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ), Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP), Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu (CJGM), Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) şi Direcţiei Sanitar – Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

Șefi de instituții, convocați de prefect. Controale intensificate în tot județul!

Discuţiile s-au axat în principal pe verificările în rândul agenţilor economici care produc şi comercializează produse alimentare specifice sărbătorilor pascale. Un subiect aparte a fost reprezentat de sacrificarea şi comercializarea mieilor, având în vedere că în judeţ nu există spaţii autorizate pentru sacrificare, nicio unitate administrativ – teritorială solicitând aviz în acest sens iar că, în afară de două târguri, din Botoşani şi Dorohoi, niciun alt obor nu este autorizat.

Ovidiu Airimiţoaie, directorul adjunct al DSVSA a explicat că cetăţenii trebuie să fie foarte atenţi la ce cumpără şi mai ales de unde achiziţionează produsele alimentare, în special carnea de miel. Acestea trebuie cumpărate doar din spaţii special amenajate.

De asemenea, cei care sacrifică miei în curte trebuie să ştie că nu pot comercializa carnea ci o pot consuma doar în regim propriu şi pe propria răspundere.

Reprezentanţii IJP au demarat deja verificări în tot judeţul în ce priveşte aspectele de evaziune fiscală şi protecţia populaţiei de activităţile comerciale ilicite iar CJPC realizează controale tematice de pe data de 23 martie până pe 14 aprilie.

Un alt subiect discutat a fost legat de asigurarea ordinii şi siguranţei publice. În acest sens, au fost pregătite echipaje în care sunt implicate toate structurile MAI, care vor fi active încă din această seară, pe parcursul întregii săptămâni şi în noaptea de Înviere, la toate lăcaşele de cult din oraş.

Pentru că până la sărbătorirea Zilei Muncii, pe 1 Mai, mai sunt doar două săptămâni, prefectul judeţului a discutat cu autorităţile şi despre amenajarea şi delimitarea spaţiilor speciale pentru grătare, având în vedere că lucrătorii vor avea parte de o minivacanţă şi vor prefera să sărbătorească în aer liber.

Mă bazez pe profesionalismul şi experienţa  dumneavoastră pentru ca totul să decurgă fără probleme şi să avem parte de sărbători fără incidente”, a fost punctul de vedere al prefectului Dan Şlincu.

Comunicat de presă Cancelaria Prefectului 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
805

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
254

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
218

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...