Sediul Garzii de Mediu Botosani ar putea intra in atentia DNA!

Sediul Garzii de Mediu Botosani ar putea intra in atentia DNA!

SILVIAN IONESCU

Achizitionarea sediului comisariatului judetean Botosani al Garzii de Mediu ar putea intra in atentia DNA, a anuntat vineri comisarul General al Garzii Nationale de Mediu, Silvian Ionescu, care a precizat ca, la Iasi si Botosani, sediile au fost achizitionate la preturi duble decat pretul pietii.

La Botosani, comisarii Garzii de Mediu Botosani au procurat in 2007 un spatiu pentru birouri, cu opt miliarde lei vechi.

"Achizitia a avut loc in luna decembrie 2007, au fost mai multe oferte, insa toate dosarele si toata activitatea ce presupunea achizitionarea unui sediu s-a derulat la Bucuresti. A castigat un agent economic care a venit cu un pret de opt miliarde lei vechi pentru o cladire cu parter, etaj si mansarda, imobil situat intr-o zona buna a orasului. Cladirea ne-a fost data la cheie. Acolo au existat tot birouri, iar pe langa suprafata de teren pe care o detinea agentul economic am mai primit o suprafata din imprejurimi cu titlu gratuit din partea Primariei Botosani", declara Rodica Zelinca, comisar-sef in cadrul Comisariatului Judetean de Mediu Botosani, in 2008.

Este vorba despre o cladire din 2004, cu o suprafata de 300 de metri patrati, situata la intersectia strazii Vanatori cu Calea Nationala, in apropierea stadionului municipal Botosani. Imobilul dispune de 10 birouri, unde cei 15 angajati ai CJM Botosani isi desfasoara activitatea.

Cladirea mai are si spatiu pentru arhiva, cat si pentru obiecte de inventar si mijloace ce urmeaza a fi casate.

Din cele precizate de surse din cadrul Comisariatului Judetean de Mediu Botosani, la finele anului 2007, cand a avut loc procedura pentru achizitia sediului, CJM Botosani nu avea personalitate juridica, astfel ca ofertele au fost facute la Bucuresti, la Comisariatul National al Garzii de Mediu.

Silvian Ionescu a criticat dur si alte achizitii efectuate de vechea conducere, de aceasta data chiar la sediul Garzii Nationale de Mediu.

"Sunt siderat de ceea ce am gasit aici, la Garda, odata intors. Nu-mi vine sa cred cat de mult au dispretuit cei dinaintea mea banul public. Am aici un stilou, marca Waterman, care face parte dintr-o trusa, alaturi de un pix. Trusa a fost achizitionata de Garda la cererea fostului director de cabinet al fostului comisar general si a costat aproape 3.300 lei, adica aproape o mie euro", a declarat Ionescu. Instrumentul de scris este din aur alb.

Conform documentelor de achizitie prezentate de Ionescu, stiloul Waterman, model Exception, a costat 1.773,10 lei, iar pixul 1.511,30 lei.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incredibil! Hoțul nu s-a mai obosit să îl buzunărească: I-a furat haina cu totul!

astăzi, 11:52
394

Pe 15 decembrie, poliţiştii Secţiei 3 Rurală Hlipiceni au fost sesizaţi cu privire la faptul că în aceeaşi zi, în jurul orei 18.30, un bărbat de 67 de ani, din comuna Albeşti, jud...

12 litri de alcool i-au adus unei botoșănence o amendă de 2.000 de lei și confiscarea mărfii!

astăzi, 11:40
240

Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Sau, mai bine spus, nu se potrivește cu socotelile pe care le fac oamenii legii, atunci când verifică actele de proveniență a mă...

Botoșăneancă prinsă în timp ce încerca să vândă sute de articole pirotehnice!

astăzi, 11:33
202

În cursul zilei de sâmbătă, în baza Planului de acţiune al Serviciului de Ordine Publică, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – ...