Secretarul Primariei Hlipiceni, reclamat la prefectul Cristian Roman!

Secretarul Primariei Hlipiceni, reclamat la prefectul Cristian Roman!

 Prefectura Botosani  

Prefectul de Botosani, Cristian Roman, s-a confruntat chiar in prima zi de lucru la Prefectura cu o sesizare cu privire la activitatea unui secretar de primarie, reclamantul fiind un fost angajat al institutiei administrative locale.

S-a primit o sesizare la adresa secretarului de la Hlipiceni. Petitia a ajuns la domnul prefect Roman si dumnealui a dispus sa se ia masuri pentru deplasarea corpului de control in zona si sesizarea comisiei de disciplina, daca se impune. Fapta reclamata de acel cetatean care ar fi fost salariat la primarie se refera la neeliberarea cartii sale de munca de un an de zile. Daca este asa, acest lucru reprezinta un abuz din partea secretarului, a declarat David Salgau, subprefect de Botosani.

De altfel, prefectul Cristian Roman anuntase, inca de la instalarea in functie, ca in februarie vor fi demarate controale la primariile din judet. Controlul va incepe, se pare, de la Primaria Hlipiceni.

Anul trecut, mai multe nereguli in activitatea secretarilor din judet au iesit la iveala dupa demararea unor astfel de controale.

Opt secretari de primarii au fost adusi in fata comisiei de disciplina si sanctionati, majoritatea cu diminuarea lefurilor. Cele mai grave abateri s-au inregistrat anul trecut la secretari din Santa Mare, Ripiceni si Mihaileni.

Daca aceiasi secretari vor fi gasiti acum cu abateri noi, acestia risca sa isi piarda locul de munca.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Luni, 18 iunie: Se încălzește ușor, dar nu scăpăm de furtuni!

Duminică, 17 Iunie 2018
316

Luni vremea va fi calda in toata tara, dar in general instabila in regiunile intracarpatice, unde pe spatii relativ extinse vor cadea averse de ploaie insotite de descarcari electrice. Mai ales la mun...

Profesia de moasa ar putea fi recunoscuta prin lege

Duminică, 17 Iunie 2018
226

Mai multi parlamentari social-democrati si independenti au depus la Senat o initiativa legislativa care prevede infiintarea Colegiului National al Moaselor din Romania (CNMR) si recunoastea prin lege ...

Atât de aproape de rădăcinile lui Eminescu… Dumnezeu să binecuvânteze Vorona - FOTO

Duminică, 17 Iunie 2018
447

Vineri, 15 iunie, s-au implinit 129 de ani de când marele nostru Eminescu a intrat… în nemurire. Comuna Vorona, locul copilăriei mamei poetului, Raluca Iurașcu, nu putea lipsi din...