Se pregătește mutarea mai multor persoane care locuiesc la ghetourile din Parcul Tineretului. Unde vor fi duse!

Autoritățile locale lucrează la un set de măsuri menite să aducă liniște și ordine în zona ghetoturilor din Parcul Tineretului, din municipiul Botoșani, după ce au fost făcute numeroase solicitări și din partea cetățenilor care locuiesc în blocurile din vecinătate.

Se pregătește mutarea mai multor persoane care locuiesc la ghetourile din Parcul Tineretului. Unde vor fi duse!

Viceprimarul Cosmin Andrei va veni cu o propunere în Consiliu Local, după ce se va consulta și cu primarul Cătălin Flutur, de recompartimentare a locuințelor din cele două blocuri de la gheoturi și mutarea mai multor persoane în altă zonă a orașului, respectiv în ANL Cișmea.

Edilul susține că la ora actuală locuințele sociale din Parcul Tineretului sunt supraaglomerate iar un număr mare de persoane generează și acele adunări care deranjează.

"Pentru a îmbunătăți situația de la blocurile din Parcul Tineretului cred că se impune diminunarea numărului de persoane care locuiesc acolo și acest lucru se poate face prin asigurarea altor apartamente. Avem în vedere blocurile care se construiesc în ANL Cișmea care sunt tot locuințe sociale, unde putem muta o parte din locatarii din cele două blocuri din Parcul Tineretului, unde din trei apartamente să facem două apartamente și toalete individuale pentru fiecare apartament prin recompartimentare. În acest fel vom îmbunătăți condițiile de viață ale cetățenilor care locuiesc acolo și implicit ale locatarilor din imediata lor vecinătate. Există o densitate extrem de mare în acele blocuri și nu au cum să fie exploatate în bune condiții iar focarul de infecție nu se limitează doar la acele blocuri. Există un pericol și pentru cetățenii din zonă. Facem o investiție pentru comunitate, cel puțin așa o văd eu ca idee, să vedem dacă va fi acceptată în Consiliul Local", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Viceprimarul crede că, dacă li se oferă condiții mai bune de trai cetățenilor de etnie romă, care sunt majoritari în cele două blocuri de la ghetouri, aceștia nu vor mai sta pe stradă și nu vor mai face scandal.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Peste 5 milioane de lei primite de judeţul Botoşani la rectificarea bugetară. Unde se duc banii!

Joi, 21 Septembrie 2017
705

În urma rectificării bugetare ce a fost operată la nivel central judeţului Botoşani i-a fost alocată suma de 5.181 milioane de lei, din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru ...

Şeful ISU Botoşani, către directorii de şcoli: "Nu este ISU împotriva eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, dar nu putem să..."

Joi, 21 Septembrie 2017
615

Col. Cristian Amarandei, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat că din cele 508 unităţi de învăţământ de pe raza judeţului, în urma verific...

Ajutor cerut prefectului de sinistraţii de pe Primăverii. "Dacă se va stabili că neglijenţa e cauza exploziei, problema nu e bună"

Joi, 21 Septembrie 2017
730

Oamenii i-au cerut reprezentantului Guvernului în teritoriu să facă demersuri în vederea obţinerii unor fonduri de la nivel central cu care să fie achitate lucrările de consolidare ca...