Se pregătește mutarea mai multor persoane care locuiesc la ghetourile din Parcul Tineretului. Unde vor fi duse!

Autoritățile locale lucrează la un set de măsuri menite să aducă liniște și ordine în zona ghetoturilor din Parcul Tineretului, din municipiul Botoșani, după ce au fost făcute numeroase solicitări și din partea cetățenilor care locuiesc în blocurile din vecinătate.

Se pregătește mutarea mai multor persoane care locuiesc la ghetourile din Parcul Tineretului. Unde vor fi duse!

Viceprimarul Cosmin Andrei va veni cu o propunere în Consiliu Local, după ce se va consulta și cu primarul Cătălin Flutur, de recompartimentare a locuințelor din cele două blocuri de la gheoturi și mutarea mai multor persoane în altă zonă a orașului, respectiv în ANL Cișmea.

Edilul susține că la ora actuală locuințele sociale din Parcul Tineretului sunt supraaglomerate iar un număr mare de persoane generează și acele adunări care deranjează.

"Pentru a îmbunătăți situația de la blocurile din Parcul Tineretului cred că se impune diminunarea numărului de persoane care locuiesc acolo și acest lucru se poate face prin asigurarea altor apartamente. Avem în vedere blocurile care se construiesc în ANL Cișmea care sunt tot locuințe sociale, unde putem muta o parte din locatarii din cele două blocuri din Parcul Tineretului, unde din trei apartamente să facem două apartamente și toalete individuale pentru fiecare apartament prin recompartimentare. În acest fel vom îmbunătăți condițiile de viață ale cetățenilor care locuiesc acolo și implicit ale locatarilor din imediata lor vecinătate. Există o densitate extrem de mare în acele blocuri și nu au cum să fie exploatate în bune condiții iar focarul de infecție nu se limitează doar la acele blocuri. Există un pericol și pentru cetățenii din zonă. Facem o investiție pentru comunitate, cel puțin așa o văd eu ca idee, să vedem dacă va fi acceptată în Consiliul Local", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Viceprimarul crede că, dacă li se oferă condiții mai bune de trai cetățenilor de etnie romă, care sunt majoritari în cele două blocuri de la ghetouri, aceștia nu vor mai sta pe stradă și nu vor mai face scandal.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Spectacol și foc de artificii, pregătite pentru botoșăneni de Revelion

Miercuri, 22 Noiembrie 2017
1239

Consilierii locali vor aloca, în ședința ordinară de săptămâna viitoare, fondurile necesare pentru organizarea spectacolului din noaptea de Revelion, din Piața Revoluției. ...

Sinistrații afectați de explozia din Primăverii primesc bani de la Guvern! Ce sumă va fi alocată!

Miercuri, 22 Noiembrie 2017
1562

Locatarii din blocul de pe strada Primăverii, din municipiul Botoșani, afectați de o explozie ce s-a produs într-unul dintre apartamente, la jumătatea lunii septembrie, vor primi sprijin fin...

Liderul LSI Botoșani: "Salariile profesorilor nu sunt acoperite la această oră"

Miercuri, 22 Noiembrie 2017
434

Pe lângă fondurile insuficiente pentru plata hotărârilor judecătorești câștigate de angajații din sistemul de învățământ din județul Botoșani, nu sunt bani nic...