Se lucreaza la o ordonanta prin care unele functii publice sa aiba durata de patru ani

Se lucreaza la o ordonanta prin care unele functii publice sa aiba durata de patru ani

Ilie Sarbu, ministrul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat, astazi, ca la nivelul aliantei politice intre PSD si PD-L se lucreaza la o ordonanta prin care anumite functii publice sa aiba durata de patru ani, transmite corespondentul NewsIn.

"Se lucreaza la o ordonanta. Cred ca saptamana viitoare intra in Guvern. Decizia politica a fost luata la nivelul aliantei. Cred ca ne-am maturizat suficient si putem trage si niste concluzii. Nu cred ca mai suntem credibili cand venim sa motivam schimbarea unor prefecti, directori generali din directii, ministere, deconcentrate, ca nu si-ar fi facut suta la suta treaba sau alte motivatii", a afirmat Ilie Sarbu.

Liderul PSD precizeaza ca este nevoie de aceasta masura pentru ca fiecare partid de guvernare vine cu un anumit program de guvernare, cu oameni care au lucrat la el si care trebuie sa il si implementeze. In ceea ce priveste instalarea la fruntea Ministerului Agriculturii, ministrul Sarbu a spus ca cea mai grea misiune cu care se lupta e schimbarea mentalitatii oamenilor.

"Se adauga si o stare de spirit care s-a creat acolo (n.r, in minister) pe care nu am lasat-o in 2004, dar acum ma lovesc de ea. Sunt oameni care imi arata de multe ori dezinteres, nu au nicio preocupare pentru ceea ce ar trebui sa faca si asta e greu de schimbat", a declarat ministrul.

Alte probleme de la minister ar fi blocajul fondurilor europene, intarzierea cu un an de zile a platilor la hectar, organigrama incarcata si salariile foarte mari.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
71

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
213

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
94

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...