Se caută vinovaţii pentru întreruperea apei. Prefectul va face o informare la Ministerului Apelor şi Pădurilor!

Se caută vinovaţii pentru întreruperea apei. Prefectul va face o informare la Ministerului Apelor şi Pădurilor!

Situaţia de la sfârşitul săptămânii trecute, când peste 100.000 de botoşăneni au rămas fără apă la robinete, va ajunge şi în atenţia ministrului Ministerului Apelor şi Pădurilor.

Prefectul judeţului Botoşani, Dan Şlincu, a anunţat că va face o informare către Minister, prin care va solicita totodată efectuarea unor verificări pentru a stabili cine se face vinovat de faptul că 16 unităţi administrativ-teritoriale, printre care şi municipiul Botoşani, au rămas ore bune fără apă.

Vă reamintim că, din cauza unor lucrări executate de Administraţia Bazinală a Apelor Siret, vineri a fost sistată alimentarea cu apă. Reprezentanţii Nova Apaserv au acuzat că s-a ajuns în această situaţie pentru că cei de la Apele Siret nu au onorat contractul şi nu au livrat apa brută necesară, pe de altă parte cei acuzaţi au transmis că au informat din timp societatea Nova Apaserv de lucrările efectuate şi ce presupun acestea.

“Peste 100.000 de locuitori ai judeţului Botoşani, din 16 localităţi, au rămas fără apă potabilă. Vom transmite o informare Ministerului Apelor şi Pădurilor, în atenţia doamnei ministru Doina Pană, cu privire la tot ceea ce s-a întâmplat şi cu rugămintea de a verifica activitatea tuturor celor implicate din cadrul Administraţiei Bazinale Apele Siret. Nu putem trece cu vederea un astfel de incident, este un lucru foarte grav ceea ce s-a întâmplat pentru faptul că nici măcar nu au fost anunţaţi cetăţenii de o astfel de lucrare şi să fie pregătiţi dacă li se va sista furnizarea cu apă potabilă. Ei (n.red., Apele Siret) au asigurat faptul că vor furniza operatorului de apă Nova Apaserv apa potabilă necesară funcţionării staţiei de tratare. Principala cauză a întreruperii furnizării apei potabile este că cei de la ABA Siret nu au furnizat apă brută. Operatorul de apă având în vedere că a fost asigurat de faptul că i se va furniza apa brută au zis că nu este cazul să anunţe populaţia de această lucrare”, a declarat prefectul Dan Şlincu.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Concurență mare pentru postul scos la concurs la Serviciul Pașapoarte

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
439

Postul de subofițer scos la concurs în cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Botoșani este râvnit de un număr mare de persoane.Po...

Autorităţile botoşănene, în alertă din cauza Codului Galben de vreme rea! Drumarii, pregătiţi să intervină!

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
609

Prefectul judeţului, Dan Şlincu, le-a cerut şefilor instituţiilor ce fac parte din CJSU să fie disponibili în orice moment şi pregătiţi să intervină dacă situaţia o va impune....

Monumente istorice dispărute de zeci de ani, existente încă pe hârtie. "Din motive pur administrative sau de indolenţă a unor funcţionari..."

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
289

Mai multe obiective din judeţul Botoşani, care au fost încadrate în categoria monumentelor istorice, dar care sunt dispărute fizic de zeci de ani, figurează în continuare pe list...