Se amenajează un nou sens giratoriu în municipiul Botoșani

Se amenajează un nou sens giratoriu în municipiul Botoșani

Membrii Comisiei de sistematizare a circulației în municipiul Botoșani au decis amenajarea unui nou sens giratoriu într-o intersecție din oraș. În primă fază va fi un sens giratoriu provizoriu, cu balize.

Noul sens giratoriu va fi amenajat la intersecția străzii Bucovina cu Bulevardul George Enescu.

Măsura va fi implementată în cel mai scurt timp, iar trecerile de pietoni care erau în imediata apropiere a intersecției vor fi mutate, Bulevardul George Enescu fiind în prezent în reparații.

"Am decis că ar fi oportun să amenajăm un sens giratoriu la intersecția străzii Bucovina cu Bulevardul George Enescu iar pentru implementare vom transmite decizia colegilor de la Direcția Eidlitare care să amenajeze temporar acest sens giratoriu cu balize din plastic, pentru a vedea cum funcționează, pentru o investiție ulterioară. Am decis să îndepărtăm trecerile de pietoni de pe Bulevardul George Enescu de centrul intersecției pentru a nu se crea ambuteiaje, se întorceau mașinile pe trecerea de pietoni și îndepărtând aceste treceri de centrul intersecției s-au creat premisele favorabile pentru amenajarea unui sens giratoriu. Având această oportunitate, având frontul de lucru, semnalizăm temporar această intersecție să vedem funcționalitatea", a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

 

 

Spune-ne opinia ta