SCRISOARE DESCHISA Domnului Florin Turcanu - Vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani

SCRISOARE DESCHISA Domnului Florin Turcanu - Vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani

Marius Orosanu, presedintele Sindicatului Impact

Reprezentantii Sindicatului IMPACT, sindicat reprezentativ la nivelul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani, care numara peste 1.100 de membri din cadrul acestei institutii, sunt profund indignati de declaratiile dumneavoastra referitoare la actiunea de protest ce va fi organizata vineri, 17.10.2008, ora 10.00, in fata Consiliului Judetean Botosani si a Prefecturii Botosani.

Consideram ca nu ar fi trebuit ca functia vremelnica de vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani sa va departeze de salariati si de reprezentantii acestora. Este inadmisibil, din punctul nostru de vedere, ca in aproape patru luni de mandat nu ati avut nici o discutie directa cu reprezentantii Sindicatului IMPACT, care cuprinde peste 90% din salariatii celei mai mari institutii din subordinea Consiliului Judetean Botosani. I

n toata aceasta perioada ati stiut sa solicitati salariatilor sa-si indeplineasca atributiile si sa promiteti ca nu vor avea probleme din punct de vedere al salariilor. Am avut incredere in cuvantul dumneavoastra, exprimat public atat in sedinta Colegiului Director al DGASPC Botosani, cat si in intalnirile cu presa. Ati facut promisiuni atat ca lider politic, cat si ca parte a executivului Consiliului Judetean Botosani.

Din pacate NU V-ATI TINUT DE CUVANT! Pentru promisiunile facute in calitate de lider politic veti primi raspuns la alegeri si va garantam ca raspunsul va fi pe masura onorarii promisiunilor. Pentru promisiunile facute in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani veti primi raspuns vineri, 17.10.2008, ora 10, la locul dumneavoastra de munca.

Din cele declarate de dumneavoastra, apreciem ca sunteti total rupt de realitate atat timp cat sustineti ca salariatii DGASPC sunt sau pot fi manipulati sa iasa in strada pentru a protesta ca nu si-au primit drepturile salariale si pentru incertitudinea ca isi vor mai primi aceste drepturi anul acesta.

Nu stim cum se iau deciziile la partidul din care faceti parte (multi nu inteleg asta!), dar va asiguram ca la nivelul Sindicatului IMPACT Botosani hotararile nu se iau de catre o persoana, ci de catre un Birou Executiv, LA SOLICITAREA MEMBRILOR DE SINDICAT! Actiunea de protest a fost initiata la cererea unor membri, iar acordul privind organizarea si desfasurarea mitingului a fost exprimat in scris de aproape 1.000 de salariati ai institutiei.

Va rugam sa faceti distinctia intre greva si actiunea de protest ce urmeaza sa se desfasoare vineri, 17.10.2008, ora 10, care este un miting. Insusi faptul ca am facut tot posibilul sa evitam, deocamdata, formele extreme de protest (greva sau greva foamei), demonstreaza ca am asteptat si am sperat sa va tineti de cuvant, sa gasiti timp pentru a discuta, deschis si realist situatia DGASPC Botosani din acest an si din anii urmatori.

Am fost, suntem si ramanem deschisi dialogului, dar nu vom ezita niciodata sa fim in fruntea angajatilor atunci cand acestia vor dori sa protesteze prin orice mijloace legale. Avem convingerea ca sunteti constient de faptul ca aceasta stare conflictuala existenta la nivelul DGASPC Botosani nu poate fi nici rezolvata, nici aplanata prin actiuni in forta ale conducerii institutiei sau ale executivului Consiliului Judetean Botosani, prin declaratii iresponsabile sau rau-intentionate, ci numai prin dialog si colaborare.

In concluzie, va asiguram ca nu vom renunta la protestul de vineri si atragem atentia ca situatia risca sa degenereze, iar intreaga responsabilitate pentru ceea ce va urma revine executivului Consiliului Judetean Botosani, Prefecturii Botosani si autoritatilor centrale.

PRESEDINTE,

Marius-Leonardo OROSANU



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
168

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
258

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
391

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...