Schimb de replici între viceprimarul Andrei și primarul Flutur privitor la cartierul ANL de pe terenurile armatei!

Viceprimarul Cosmin Andrei a taxat afirmațiile făcute de primarul Cătălin Flutur referitor la lipsa utilităților, în speță apa, în noul cartier de locuințe ANL ce se construiește la marginea municipiului, pe terenurile armatei.

Schimb de replici între viceprimarul Andrei și primarul Flutur privitor la cartierul ANL de pe terenurile armatei!

Flutur a arătat cu degetul către fosta administrație, despre care a spus ca ar fi trebuit să analizeze foarte bine toată situația de la fața locului, înainte de a decide investiția ce urma a fi făcută, făcând o paralelă cu Ștefan cel Mare care "când voia să facă o mănăstire trăgea cu arcul și acolo unde cădea săgeata ridica o mănăstire. Aici domnul Mazăre cu fostul primar au pus o cărămidă și au spus că acolo se fac blocurile ANL".

În debutul ședinței de Consiliul Local de joi, viceprimarul Cosmin Andrei a făcut câteva referiri la situația din cartierul ANL de pe Soseaua Iasului, spunând că ar trebui o mai mare determinare în rezolvarea problemei utilităților.

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local s-a regăsit și un proiect de hotărâre privind o rectificare bugetară de 120.000 de lei, bani ce vor fi direcționați către construcția locuințelor sociale de pe strada Iordăchescu.

"Avem astazi un proiect care presupune rectificarea bugetului alocata construirii unor locuinte. Ati facut o afirmatie ca a fost ales nepotrivit terenul pentru construirea locuintelor pentru tineri in zona Soseaua Iasului, faceati o trimitere plastica la Stefan cel Mare care a tras cu arcul si unde se oprea sageata ridica o manastire. Il acuzati pe domnul Portariuc ca a ales nepotrivit pentru ca nu ar fi apa in zona. Sa ma exprim și eu plastic, și dumneavostra ati tras cu arcul pe 22 septembrie 2010 cand faceati demersuri si la fel era situatia, nu era apa. Banii de la rectificare poate ar fi fost mai potrivit sa ii alocam pentru aceste locuinte, sa nu ne trezim ca la Cornisa. Constructorul a ajuns la etajul 2 cu unul din blocuri si exista posibilitatea sa fie gata anul acesta. Trag un semnal de alarma si ar trebui o determinare mai mare pentru a putea fi finalizate acele blocuri si folosirea lor, sa facem bucatica noastra cu realizarea utilitatilor", a spus viceprimarul Cosmin Andrei în intervenția sa.

Primarul Cătălin Flutur a explicat că banii alocați prin rectificare bugetară sunt cu destinație clară și nu pot fi folosiți pentru o altă investiție.

"Banii care i-am prins astazi pentru rectificare sunt bani cu destinatie speciala veniti de la Guvern doar pentru locuintele sociale din Iordăchescu, nu avem posibilitatea de a schimba destinatia, sa fim intelesi. Este bine sa tineti legatura cu colegii din primarie, sa stiti ca suntem in grafic, am facut licitatia pentru proiectare utilitati si sistematizare verticala, proiectantul ne va da solutiile cum ducem utilitatile si suma finala apoi vom organiza licitatia pentru executarea lucrarilor", a menționat primarul Cătălin Flutur.

La rândul său, consilierul local Mihai Tincu a cerut o atenție mai mare pentru investiția de pe terenurile armatei. 

"Avem sansa sa prinda blocul iarna terminat fara cap si fara coada, dupa inmormantarea teatrului, aducerea in coma a Cornisei, si acum al treilea obiectiv la care nu avem solutii la ora actuala. Va rog sa veniti in fata Consiliului Local cu propuneri concrete pentru aceasta investitie", i-a transmis Tincu primarului. 

 

 

Spune-ne opinia ta