SCANDALUL toaletarii copacilor! Unii cetateni cer taierea pomilor, altii sunt impotriva! FOTO
BOTOSANI

In aceasta saptamana, angajatii Directiei Servicii Publice, Sport si Agrement Botosani au inceput un amplu proces de toaletare a copacilor din municipiul Botosani, la cererea asociatiilor de proprietari.

SCANDALUL toaletarii copacilor! Unii cetateni cer taierea pomilor, altii sunt impotriva! FOTO

S-a actionat pe strada Grivita, pe Aleea Gh. Avramescu, iar joi au ajuns pe strada Imparat Traian. Aici a inceput si scandalul. Unii locatari sunt nemultumiti ca sunt taiate crengile copacilor si asta pentru ca nu vor mai avea umbra in apartamente, in timp ce altii sunt de parere ca toti copacii uscati ar trebui taiati pentru ca sunt pericol public.

"Sa-i taie de tot, domnule. Daca bate vantul puternic si cade o creanga din aia peste cineva e mai bine? Sau poate cadea copacul peste o masina si o distruge, ca au mai fost cazuri. Daca e verde copacul, atunci nu sunt de acord, dar cu cei uscati da", ne-a spus unul dintre cetatenii care locuiesc pe strada Imparat Traian.

Viceprimarul municipiului Botosani, Cosmin Andrei, spune ca sunt multe asocialii de proprietari care cer taierea copacilor, insa in multe situatii nu se justifica taierea si astfel se face doar toaletare.

"Sunt multe asociații de proprietari care solicită toaletarea copacilor, în unele cazuri chiar tăierea lor. Am fost miercuri pe teren. Foarte multe situații de tăiere nu se jusitifică din punct de vedere al comisiei pe care am constituit-o și al specialiștilor. Toaletări facem și acolo unde la etajele superioare ramurile ajung în sistemul de termoizolație și oamenii pe bună dreptate spun că le strică termoizolația. Operațiunea este în desfășurare, miercuri erau pe Aleea Gh. Avramescu", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Cetatenii care sunt impotriva toaletarii spun ca pomii taiati de pe strada Imparat Traian nu sunt deloc uscati. "Nu erau crengi uscate...., sunt copaci tineri. Se pot vedea și din tăierile recente și crengile pe care le-au adunat erau verzi. Toate ramurile erau verzi si le-au tăiat direct cu drujba fără să verifice nimic. In plus, au fost vecinii la Asociația de proprietari nr. 52 de care aparține zona și au zis că doreau să taie toți copacii. De când locuiesc nu a mai avut loc toaletarea copacilor și nici incidente nu au avut loc... Copacul din fața blocului era un tei frumos din care culegeau vecinii florile", ne-a spus o botosaneanca. 

Dumnevoastra ce parere aveti despre aceste toaletari?

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Euronews scrie despre satul din Romania in care nu exista hoti

astăzi, 15:03
199

Oamenii care traiesc in satul Eibenthal nu isi tin banii prin seife sau ii ascund sub saltea, satul fiind recunoscut pentru lipsa furturilor si a hotilor. Eibenthal este un sat din comuna Dubova,...

"De vorbă cu personalitățile locale": Pompierul maratonist Iulian Rotariu, invitatul Penitenciarului Botoșani

astăzi, 14:05
102

"Viitorul ni-l putem modela după cum vrem. Viaţa este un lut căruia voinţa îi dă forma." (L. Rebreanu)Miercuri, 20 iunie 2018, începând cu ora 13....

Microbii. Alimentatia

astăzi, 13:50
200

1) Sindromul drobului de sare. 2) Microbii şi alergiile. 3) Moda fobiilor. 4) Teama de grăsime. 5) Mîncarea surogat. 6) Mîncarea ca religie. 7) Pînă unde mergi cu frica? 8) Postul...