Scandalul drumurilor ia amploare! Tabuleac acuza, Contac vrea probe, sefa Directiei de Drumuri se crede nevinovata

Scandalul drumurilor ia amploare! Tabuleac acuza, Contac vrea probe, sefa Directiei de Drumuri se crede nevinovata
Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean, acuza ca s-au dat dat bani unei firme de constructii, insa lucrarile pentru care firma a fost platita nu au mai fost realizate. Acuzatiile planeaza asupra conducerii Directiei Judetene de Drumuri si Poduri (DJDP), dar si a vicepresedintelui CJ, Constantin Contac.

Mai mult, Tabuleac spune ca firma in cauza este folosita ca paravan pentru afacerile vicepresedintelui CJ, Constantin Contac.

In programul de reparatii curente, pe 2008, DJDP a dat aproape toti banii pe doua contracte de reparatii curente, amandoua transate in favoarea firmei Construct Com, care lucreaza de fapt ca paravan a societatii comericale Transporturi Auto, al carei proprietar este fostul presedinte si bineinteles ca daca toti banii s-au dus aici iata ca nu numai ca am gasit visteria bugetului CJ goala, dar vad ca a fost golita cu o anumita directionare si visteria de la directia de specialitate a CJ. In acest moment, din punctul meu de vedere exista si supozitia foarte grava ca s-ar fi dat bani pentru lucrari neexecutate, a mentionat Tabuleac, presedintele consiliului judetean.

Cele doua contracte reprezinta traseul special al fostului presedinte de la balastiera acestuia - limita judet Suceava (Tudora - Joldesti) si, de asemenea, de la Vorona la Sarafinesti, adica exact pana la punctul la care se executa lucrarea de modernizare Sarafinesti - Corni, cea finantata din creditul contractat de Consiliul Judetean.

Noi am obligat pe ceilalti constructori sa repare pe banii lor ceea ce au stricat, dar iata ca aici DJDP si-a permis nu numai sa tainuiasca faptul ca mai avem un loc in care trebuie incheiat un asemenea protocol cu firma de constructii ci, mai mult decat atat, sa aloce alti bani din bugetul public pentru a se face aceste lucrari de reparatie, mentioneaza Tabuleac. Vrea dovezi!

Contac ii cere presedintelui sa vina cu dovezi in sustinerea acuzatiilor.

Nu cunosc nimic. Presedintele trebuie sa raspunda si sa justifice tot ce se intampla in Consiliul Judetean. Daca imi arata mie o semnatura sigur ca raspund la intrebari. El trebuie sa sustina cele spuse, a mentionat Constantin Contac.

Tabuleac asteapta demisia sefei DJDP. Presedintele CJ se gandeste si la inaintarea unei sesizari penale in acest caz, fiind vorba despre o suma importanta.

Urmeaza sa finalizam cercetarea si in ceea ce priveste conditiile in care s-au incheiat cele doua contracte cu firma Construct Com. Tin sa precizez ca acestea au fost intocmite in iulie, imediat dupa ce am depus juramantul, si nimeni nu m-a informat in acest sens, desi acolo s-au alocat fonduri insemnate, aproape 100 de miliarde lei vechi. Dupa ce vom finaliza analiza vom dispune niste masuri si in ceea ce priveste conducerea de la DJDP. S-ar parea ca cei de acolo si-au batut joc de banii publici ai judetului Botosani, a adaugat Tabuleac.

Geanina Pintilii, sefa DJDP, sustine ca nu a comis nici o ilegalitate si nu are de ce sa fie demisa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

14 deţinuţi eliberaţi din Penitenciarul Botoşani din cauza condiţiilor proaste. Peste 150 ar putea ieşi cât de curând!

Joi, 19 Octombrie 2017
2223

14 persoane care erau încarcerate în Penitenciarul Botoşani pentru ispăşirea pedepselor au fost eliberate joi, odată cu intrarea în vigoare a Legii recursului compensatoriu.&...

Incendiu într-un apartament din municipiul Botoșani!

Joi, 19 Octombrie 2017
3630

Un incendiu izbucnit, joi dup-amiază, într-un apartament din municipiul Botoșani a pus în alertă echipajele de pompieri, cadrele medicale și polițiștii.Vecinii au observat că di...

Poate angajatorul să-l tragă la răspundere pe salariat pentru ce face în timpul său liber?

Joi, 19 Octombrie 2017
854

Răspunderea disciplinară are obligatoriu ca temei comiterea unei abateri disciplinare. Așa cum e definită ea de Codul muncii, dacă nu există, nu se poate sancționa nici salariatul. Iar pentru f...