Scandalul drumurilor ia amploare! Tabuleac acuza, Contac vrea probe, sefa Directiei de Drumuri se crede nevinovata

Scandalul drumurilor ia amploare! Tabuleac acuza, Contac vrea probe, sefa Directiei de Drumuri se crede nevinovata
Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean, acuza ca s-au dat dat bani unei firme de constructii, insa lucrarile pentru care firma a fost platita nu au mai fost realizate. Acuzatiile planeaza asupra conducerii Directiei Judetene de Drumuri si Poduri (DJDP), dar si a vicepresedintelui CJ, Constantin Contac.

Mai mult, Tabuleac spune ca firma in cauza este folosita ca paravan pentru afacerile vicepresedintelui CJ, Constantin Contac.

In programul de reparatii curente, pe 2008, DJDP a dat aproape toti banii pe doua contracte de reparatii curente, amandoua transate in favoarea firmei Construct Com, care lucreaza de fapt ca paravan a societatii comericale Transporturi Auto, al carei proprietar este fostul presedinte si bineinteles ca daca toti banii s-au dus aici iata ca nu numai ca am gasit visteria bugetului CJ goala, dar vad ca a fost golita cu o anumita directionare si visteria de la directia de specialitate a CJ. In acest moment, din punctul meu de vedere exista si supozitia foarte grava ca s-ar fi dat bani pentru lucrari neexecutate, a mentionat Tabuleac, presedintele consiliului judetean.

Cele doua contracte reprezinta traseul special al fostului presedinte de la balastiera acestuia - limita judet Suceava (Tudora - Joldesti) si, de asemenea, de la Vorona la Sarafinesti, adica exact pana la punctul la care se executa lucrarea de modernizare Sarafinesti - Corni, cea finantata din creditul contractat de Consiliul Judetean.

Noi am obligat pe ceilalti constructori sa repare pe banii lor ceea ce au stricat, dar iata ca aici DJDP si-a permis nu numai sa tainuiasca faptul ca mai avem un loc in care trebuie incheiat un asemenea protocol cu firma de constructii ci, mai mult decat atat, sa aloce alti bani din bugetul public pentru a se face aceste lucrari de reparatie, mentioneaza Tabuleac. Vrea dovezi!

Contac ii cere presedintelui sa vina cu dovezi in sustinerea acuzatiilor.

Nu cunosc nimic. Presedintele trebuie sa raspunda si sa justifice tot ce se intampla in Consiliul Judetean. Daca imi arata mie o semnatura sigur ca raspund la intrebari. El trebuie sa sustina cele spuse, a mentionat Constantin Contac.

Tabuleac asteapta demisia sefei DJDP. Presedintele CJ se gandeste si la inaintarea unei sesizari penale in acest caz, fiind vorba despre o suma importanta.

Urmeaza sa finalizam cercetarea si in ceea ce priveste conditiile in care s-au incheiat cele doua contracte cu firma Construct Com. Tin sa precizez ca acestea au fost intocmite in iulie, imediat dupa ce am depus juramantul, si nimeni nu m-a informat in acest sens, desi acolo s-au alocat fonduri insemnate, aproape 100 de miliarde lei vechi. Dupa ce vom finaliza analiza vom dispune niste masuri si in ceea ce priveste conducerea de la DJDP. S-ar parea ca cei de acolo si-au batut joc de banii publici ai judetului Botosani, a adaugat Tabuleac.

Geanina Pintilii, sefa DJDP, sustine ca nu a comis nici o ilegalitate si nu are de ce sa fie demisa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Desfășurare impresionantă de forțe la liceul din Trușești: Exercițiu de simulare a unui cutremur - FOTO

Miercuri, 19 Septembrie 2018
1471

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a desfăşurat miercuri, între orele 11.00 – 15.00, la Liceul "Demostene Botez" din ...

"Aniversarea" și "Bocitoarele vesele", în acest weekend la Teatrul Eminescu!

Miercuri, 19 Septembrie 2018
208

Sâmbătă, 22 septembrie, la ora 18.00, Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani a programat spectacolul cu trei nominalizări la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, în 2016: pentru cel m...

​Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul județean DJ 293 Dumeni - Havârna - FOTO

Miercuri, 19 Septembrie 2018
313

În cursul zilei de marți, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, a efectuat o vizită în teritoriu pentru a verifica lucrările recent finalizate și calitatea st...