Scandalagiii nu vor mai fi tolerați în locuințele sociale! Ce le pregătește municipalitatea!
BOTOSANI

Chiriașii care stau în locuințele sociale aflate în proprietatea municipalității botoșănene vor fi atent monitorizați, iar cei care provoacă scandaluri și care sunt amendați de forțele de ordine nu vor mai fi tolerați.

Scandalagiii nu vor mai fi tolerați în locuințele sociale! Ce le pregătește municipalitatea!

Viceprimarul Cosmin Andrei a inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru modificarea regulamentului serviciului de gestionare a locuinţelor sociale.

Astfel, chiriașii care vor avea trei sancțiuni pentru tulburarea ordinii și liniștii publice vor fi evacuați din locuințe. Edilul spune că a inițiat acest proiect și după numeroasele nemulțumiri care au ajuns pe masa sa în timpul audiențelor, când cetățenii s-au plâns de comportamentul unor chiriași care stau în locuințele sociale.

"Am depus la Consiliul Local proiectul pentru modificarea regulamentului în ceea ce privește gestionarea locuințelor sociale. În perioada imediat următoare va intra în dezbatere publică astfel încât să ajungă pe masa consilierilor într-un interval de timp pe care îl apreciez de 30-45 de zile. Modificarea acestui regulament presupune evacuarea chiriașilor care au primit trei sancțiuni pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, sancțiuni aplicate la Legea 61. Am făcut acest demers pentru a crea un cadru normal de conviețuire în aceste locuințe pe care le gestionează municipalitatea și pentru a oferi o șansă și celorlalți care sunt pe o listă de așteptare și care cuprinde sute de cetățeni care au făcut solicitări. O parte din cei care dețin astfel de locuințe sociale nu le exploatează în mod corect și nu conviețuiesc cu ceilalți beneficiari, provoacă tot felul de scandaluri care de multe ori au degenerat, am avut audiențe în care cetățenii s-au plâns de vecinii lor", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Punearea în aplicare a măsurilor dispuse prin noul regulament va fi în sarcina societății Locativa. 

"Aceste sancțiuni vor fi date de către Poliția Locală, Poliția municipală, jandamri și vor trebui puse în aplicare de către colegii de la Locativa. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, vom veni cu măsuri în Consiliul Local care să constrângă societatea Locativa să întreprindă aceste demersuri", a mai precizat viceprimarul Cosmin Andrei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Naşterile sub apă, ocolite de botoşănence

astăzi, 15:30
1859

Botoşănencele nu sunt adeptele naşterilor sub apă şi deşi există această posibilitate la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean Mavromati nu există cereri.Posibilit...

Municipalitatea vrea să amenajeze un teren sintetic pentru antrenamente

astăzi, 14:20
728

Municipalitatea ar avea şanse să obţină finanţare de la Federaţia Română de Fotbal pentru realizarea unei astfel de investiţii dar, deocamdată, nu a fost identificat un teren al primăr...

Regulamentul privind ridicarea şi blocarea maşinilor, în municipiul Botoşani, la un pas de a fi aplicat

astăzi, 13:13
444

Dezbaterea publică privind Regulamentul de organizare a circulaţiei rutiere în municipiul Botoşani şi a documentaţiei de delegare a gestiunii către societatea Eltrans, a activităţii de g...