Scandalagiii nu vor mai fi tolerați în locuințele sociale! Ce le pregătește municipalitatea!
BOTOSANI

Chiriașii care stau în locuințele sociale aflate în proprietatea municipalității botoșănene vor fi atent monitorizați, iar cei care provoacă scandaluri și care sunt amendați de forțele de ordine nu vor mai fi tolerați.

Scandalagiii nu vor mai fi tolerați în locuințele sociale! Ce le pregătește municipalitatea!

Viceprimarul Cosmin Andrei a inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru modificarea regulamentului serviciului de gestionare a locuinţelor sociale.

Astfel, chiriașii care vor avea trei sancțiuni pentru tulburarea ordinii și liniștii publice vor fi evacuați din locuințe. Edilul spune că a inițiat acest proiect și după numeroasele nemulțumiri care au ajuns pe masa sa în timpul audiențelor, când cetățenii s-au plâns de comportamentul unor chiriași care stau în locuințele sociale.

"Am depus la Consiliul Local proiectul pentru modificarea regulamentului în ceea ce privește gestionarea locuințelor sociale. În perioada imediat următoare va intra în dezbatere publică astfel încât să ajungă pe masa consilierilor într-un interval de timp pe care îl apreciez de 30-45 de zile. Modificarea acestui regulament presupune evacuarea chiriașilor care au primit trei sancțiuni pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, sancțiuni aplicate la Legea 61. Am făcut acest demers pentru a crea un cadru normal de conviețuire în aceste locuințe pe care le gestionează municipalitatea și pentru a oferi o șansă și celorlalți care sunt pe o listă de așteptare și care cuprinde sute de cetățeni care au făcut solicitări. O parte din cei care dețin astfel de locuințe sociale nu le exploatează în mod corect și nu conviețuiesc cu ceilalți beneficiari, provoacă tot felul de scandaluri care de multe ori au degenerat, am avut audiențe în care cetățenii s-au plâns de vecinii lor", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Punearea în aplicare a măsurilor dispuse prin noul regulament va fi în sarcina societății Locativa. 

"Aceste sancțiuni vor fi date de către Poliția Locală, Poliția municipală, jandamri și vor trebui puse în aplicare de către colegii de la Locativa. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, vom veni cu măsuri în Consiliul Local care să constrângă societatea Locativa să întreprindă aceste demersuri", a mai precizat viceprimarul Cosmin Andrei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarul Cătălin Flutur: "Este nedrept să nu avem bani pentru funcţionarea oraşului"

Joi, 14 Decembrie 2017
650

Flutur s-a alăturat demersului Asociaţiilor Municipiilor din România, care au atras atenţia printr-un memoriu asupra impactului devastator pe care îl va aduce această reducere asupra b...

Ample acţiuni anunţate de poliţiştii botoşăneni în tot judeţul!

Joi, 14 Decembrie 2017
722

De asemenea, vor fi organizate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, prec...

Se pregăteşte SCUMPIREA gigacaloriei plătită de populaţie către Modern Calor! Care este propunerea!

Joi, 14 Decembrie 2017
450

Pe lângă faptul că se va acorda subvenţie doar pentru persoanele vulnerabile care sunt racordate la sistemul centralizat, se pregăteşte majorarea preţului gigacaloriei plătit de populaţie pen...