Șase revoluționari din Botoșani, recompensați cu câte un hectar de pământ

Șase botoșăneni care dețin certificat de revoluționar au primit teren gratis de la Primăria Botoșani, în baza unei Hotărâri de Consiliu Local ce a fost adoptată de aleși la ultima ședință ordinară.

Șase revoluționari din Botoșani, recompensați cu câte un hectar de pământ

Fiecare "luptător remarcat pentru fapte deosebite" a primit câte 10.000 mp în extravilanul municipiului Botoșani, iar timp de zece ani aceștia nu vor putea înstrăina terenul.

Cei șase revoluționari care au primit pământ gratuit sunt Titi Borcea, care  a fost rănit la Revoluție, Constantin Roman, Tudor Bucșinescu, Dragoș Agraviloaei, Theodor Cojocariu și Neculai Baciu. 

Potrivit legii, persoanele care deţin certificat de revoluţionar au dreptul să primească fie câte 10.000 de metri pătraţi în extravilan, fie 500 de metri pătraţi în intravilan, sau câte o sută de metri pătraţi spaţii comerciale.

Primăria Botoșani a avut la dispoziție doar 30 de hectare în extravilan, în zona numită Valea lui Ichim, în apropiere de stația de epurare a orașului, la ieșirea spre Săveni. 

În total au fost 31 de persoane cu certificat de revoluționar care au solicitat teren. În urmă cu șapte ani, municipalitatea le-a propus să le dea câte 7.500 de mp dar revoluționarii nu au fost de acord, motiv pentru care la acea vreme propunerea a fost retrasă din Consiliul Local.

În prezent, dintre cele 30 de hectare pe care le-au avut primăria disponibile în acea zonă, mai sunt 16 hectare, pe restul suprafeţelor fiind puse în posesie persoane care au câştigat procese în instanţă. 

Vezi și Terenul de la Rachiti, refuzat de revolutionari!

 

Spune-ne opinia ta