Sărbătoare ucraineană cu participarea prefectului Dan Nechifor

Sărbătoare ucraineană cu participarea prefectului Dan Nechifor

Ucraineni din Iaşi, Botoşani, dar şi din Ucraina, s-au întâlnit duminică, 26 martie 2017, la Botoşani, pentru a sărbători  împlinirea a 203 ani de la naşterea Poetului Naţional al ţării vecine – Taras Şevcenko, considerat a fi un Mihai Eminescu al poporului ucrainean.
Evenimentul a avut loc la Complexul Belvedere  şi a fost oferit de Organizaţia Judeţeană Botoşani a Uniunii Ucrainenilor din România reprezentată de profesorii Victor Semciuc şi Paul Bilocopetiuc, cu sprijinul logistic al directorului cancelariei prefectului,  Emil Moga.

De altfel, prezent la sărbătoarea ucraineană a fost şi prefectul  Dan Nechifor, care a ţinut să mulţumească organizatorilor şi şi-a exprimat sprijinul pentru dezvoltarea colaborării cu autorităţile de peste graniţă.  

Cei prezenţi au putut admira reprezentaţiile artistice ale ansamblului „Veșevenka” din Volocineșii Vechi – Ucraina, ale grupului vocal „Verbâcinka„ din Stercea - Ucraina, ale ansamblului de dansuri „Veselka” din Iaşi, ţinându-le companie şi grupul vocal ”Primăvara” din Mihăileni, ansamblul de dansuri „Primăvara” din Rogojejşti, rapsozii populari  Sctutelnicu Vasile şi Seucaliuc Sorin din Cândești, dar şi fanfara „Florile Bucovinei”.

Alături de artişti, la manifestare au participat şi botoşăneni, admiratori ai culturii, ai tradiţiilor populare şi ai vieţii spirituale ucrainene. Programul a fost unul plin de culoare, dans popular şi muzică, dar şi de mesaje menite să consolideze prietenia şi colaborarea dintre cele două popoare.

Sub logo-ul aparţinând marelui poet, „Sufletul nostru nu poate muri, libertatea nu moare niciodată!”, dar şi în acordurile melodiei de suflet  a ucrainenilor „ Dumi, dumi…” profesorul Olimpia Ivaniciuc a prezentat o e expunere despre viaţa şi activitatea artistică a poetului ucrainean Taras Hrehorovici Șevcenko. (Comunicat de presa)






 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
574

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
79

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
104

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...