Şansele ca CNI să aloce bani pentru lucrările de la Teatrul M. Eminescu, tot mai mici

Şansele ca CNI să aloce bani pentru lucrările de la Teatrul M. Eminescu, tot mai mici

Dacă în luna august a acestui an, în urma discuţiilor purtate la Bucureşti cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), la întâlnire participând primarul Cătălin Flutur, reprezentanți din cadrul Primăriei, ai proiectantului, ai firmei Victor Construct, directorul Teatrului Mihai Eminescu, exista o speranţă că ar putea fi alocate fondurile pentru terminarea lucrărilor la clădirea teatrului, veştile acum nu sunt dintre cele mai bune.

Primarul Cătălin Flutur a precizat că semnalele primite de curând de la CNI nu sunt deloc încurajatoare. 

“Cred că domnul arhitect Tulbure a finalizat partea de DALI pe care să o trimitem la Compania Naţională de Investiţii, dar nu avem de acolo un răspuns încurajator. O să vedem ce putem face, căutăm vinovaţii...”, a precizat primarul Cătălin Flutur.

În lipsa unei finanţări de la CNI pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare şi consolidare a Teatrului M. Eminescu, reprezentanţii municipalităţii nu se mai pot gândi decât la un împrumut.

Municipalitatea are termen până în decembrie 2018 să finalizeze lucrările fără nicio penalizare. Costurile totale cu reabilitarea teatrului se ridică la 28 de milioane de lei, lucrările de consolidare, neincluse în proiectul iniţial, ridicându-se la aproximativ 7 milioane de lei.

Pentru acest obiectiv, primăria a avut o finanţare de 5 milioane de euro, dar banii au fost pierduţi, cheltuindu-se doar 4 milioane de lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1426

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
716

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
486

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...