Şansele ca CNI să aloce bani pentru lucrările de la Teatrul M. Eminescu, tot mai mici

Şansele ca CNI să aloce bani pentru lucrările de la Teatrul M. Eminescu, tot mai mici

Dacă în luna august a acestui an, în urma discuţiilor purtate la Bucureşti cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), la întâlnire participând primarul Cătălin Flutur, reprezentanți din cadrul Primăriei, ai proiectantului, ai firmei Victor Construct, directorul Teatrului Mihai Eminescu, exista o speranţă că ar putea fi alocate fondurile pentru terminarea lucrărilor la clădirea teatrului, veştile acum nu sunt dintre cele mai bune.

Primarul Cătălin Flutur a precizat că semnalele primite de curând de la CNI nu sunt deloc încurajatoare. 

“Cred că domnul arhitect Tulbure a finalizat partea de DALI pe care să o trimitem la Compania Naţională de Investiţii, dar nu avem de acolo un răspuns încurajator. O să vedem ce putem face, căutăm vinovaţii...”, a precizat primarul Cătălin Flutur.

În lipsa unei finanţări de la CNI pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare şi consolidare a Teatrului M. Eminescu, reprezentanţii municipalităţii nu se mai pot gândi decât la un împrumut.

Municipalitatea are termen până în decembrie 2018 să finalizeze lucrările fără nicio penalizare. Costurile totale cu reabilitarea teatrului se ridică la 28 de milioane de lei, lucrările de consolidare, neincluse în proiectul iniţial, ridicându-se la aproximativ 7 milioane de lei.

Pentru acest obiectiv, primăria a avut o finanţare de 5 milioane de euro, dar banii au fost pierduţi, cheltuindu-se doar 4 milioane de lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Majorarea tarifului pentru salubritate, cerută de cinci ori de Urban Serv

Marţi, 21 Noiembrie 2017
789

Societatea Urban Serv nu a primit niciun răspuns de la autoritatea locală vizavi de solicitarea de majorare a tarifului pentru operaţiunile de salubrizare de pe străzile din municipiul Botoşani, ...

Sume propuse spre a fi repartizate primăriilor din judeţ, din cota de TVA şi impozitul pe venit

Marţi, 21 Noiembrie 2017
859

Aceste sume sunt destinate pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare. Sumele propuse pentru fiecare u...

Contractele pentru deszăpezirea drumurilor judeţene încă nu au fost semnate

Marţi, 21 Noiembrie 2017
339

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani nu a încheiat nici până la această dată contractele pentru activitatea de pe drumurile judeţene în perioada sezonului rece. ...