Salariile angajaților din Primăria Botoșani au fost MAJORATE!

Salariile angajaților din Primăria Botoșani au fost MAJORATE!

Începutul de săptămână vine cu o veste bună pentru funcționarii din cadrul Primăriei municipiului Botoșani. Dispoziția prin care lefurile acestora se majorează a fost semnată de viceprimarul Cosmin Andrei, creșterea urmând să fie de până la 40%.

Majorarea salarială va fi aplicabilă începând cu data de 1 martie, urmând ca în luna aprilie angajații din administrația publică locală de la nivelul municipiului Botoșani să încaseze efectiv salarii mărite.

Primarul Cătălin Flutur, care lipsește luni, i-a delegat atribuțiile viceprimarului, motiv pentru care edilul a putut semna dispoziția privina majorarea salarială, susținând de la bun început o astfel de decizie. 

"Am semnat dispoziția prin care s-au acordat drepturi salariale mărite colegilor din primărie cu un procent de până la 40% conform deciziei Curții Consttituționale, coroborată cu deciziile celorlalte primării din țară care au pus în aplicare această decizie, care va intra în aplicare începând cu data de 1 martie iar măririle salariale vor fi  primite în luna aprilie. Impactul bugetar este de aproximativ 3 milioane de lei, peste un impact bugetar obligatoriu de 9 milioane de lei ca urmare a actelor normative incidente privind măririle salariale, iar din punct de vedere al asigurării acestor resurse eu sunt foarte optimist și cred că vom primi aceste sume din partea Direcției de Finanțe Publice urmare a distribuirii banilor din cotele din impozitul pe venit unde municipalitatea are un procent de 41.75% din impozitul pe venit, impozit care va fi mult mai mare ca urmare a măririlor salariilor din sectorul privat, unde s-a mărit salariul minim pe economie, cât și din sectorul bugetar", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei. 

Această majorare a salariilor funcționarilor din primărie fost condiționată de semnarea unui angajament de returnare a sumelor încasate în contul majorărilor, dacă acestea vor fi imputate de organele de control. 

"Am primit atribuții astăzi din partea domnului primar care nu este  prezent și decizia mea a fost fundamentată și pe raportul de specialitate care a fost asumat de compartimentele îndreptățite din primărie să semneze acest document, juridic, resurse umane și direcției economice. Aceste măriri vor intra în vigoare în urma semnăriii angajamentelor din partea colegilor care își asumă că vor restitui banii dacă instanțele vor dispune în acest sens", a mai spus viceprimarul. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Consiliul Judeţean a făcut public proiectul de buget, pe 2018. Ce sume vor fi alocate!

Luni, 22 Ianuarie 2018
376

Consiliul Judeţean Botoşani a făcut public proiectul de buget pentru anul 2018, care urmează a fi aprobat de aleşii judeţeni după perioada de dezbatere publică.Potrivit documentului, venit...

Zeci de dispoziţii emise de un primar din judeţul Botoşani, nelegale!

Luni, 22 Ianuarie 2018
2988

Situaţia s-a înregistrat la Primăria comunei Prăjeni, unde primarul Alexandru Răileanu a emis 36 de dispoziţii care nu respectau criteriile de legalitate. Dispoziţiile priveau calculu...

Lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene, cu bani de la CNI

Duminică, 21 Ianuarie 2018
1002

Consiliul Judeţean Botoşani va primi anul acesta bani de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) pentru lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene unde sunt probleme din cauza alunecăr...