Salarii neplătite la o primărie din judeţul Botoşani. “Vom merge acasă!”

Speranţele puse în cea de-a doua rectificare bugetară făcută de Guvern joi s-au năruit pentru multe administraţii publice locale care nu mai au niciun leu pentru funcţionare şi pentru plata salariilor angajaţilor.

Salarii neplătite la o primărie din judeţul Botoşani. “Vom merge acasă!”

În judeţul Botoşani, cea mai gravă situaţie se înregistrează la Primăria comunei Dimăcheni. Salariile angajaţilor trebuiau plătite de pe data de 11 noiembrie, dar aceştia nu au primit niciun leu. Restanţe mari se înregistrează şi în ceea ce priveşte facturile pentru cheltuielile de funcţionare.

Primarul comunei Dimăcheni, Ştefan Cojocariu, spune că nu vede nicio rezolvare a situaţiei în acest moment. Acesta neagă să s-a ajuns în această situaţie din cauza salariilor care s-au mărit considerabil anul acesta în administraţia publică locală, precizând că în primăria pe care o conduce s-au tăiat lefurile.

“Ce o să facem, vom merge acasă! Dacă salariaţii nu vor să mai lucreze eu nu pot să îi oblig. Luna aceasta trebuia să plătim salariile de pe data de 11 şi nu am avut de unde să dăm. Aşteptăm şi noi să vedem ce o să se întâmple, ni s-a spus că va mai fi o rectificare, nu ştiu ce să zic. La mine nu au crescut salariile, ci s-au redus. De la începutul anului am fost pe deficit. Eu nu am venituri proprii, nu am niciun agent economic care să îmi aducă venituri la buget. Stau şi salariaţii în aşteptare”, ne-a declarat Ştefan Cojocariu.

Comuna Dimăcheni are doar 1.400 de locuitori. 

La rectificarea bugetară de joi, judeţul Botoşani a primit fonduri doar pentru plata salariilor şi hotărârilor judecătoreşti din învăţământ şi pentru asistenţa socială. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Teotim, Episcopul Tomisului; Sfântul Cuvios Teodor Trihina

astăzi, 08:14
10

Sfântul Teotim a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (378-395) în Sciţia Mică sau Dobrogea de astăzi şi era Episcop al Tomisului. El se bucura de atâta cinste &...

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1379

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
359

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...