Sala Polivalentă a intrat în reparații. Sala are nevoie urgentă de reparații și la exterior

Sala Polivalentă a intrat în reparații. Sala are nevoie urgentă de reparații și la exterior

Chiar dacă nu au primit fonduri de la bugetul local, reprezentanții Direcției de Servicii Publice Sport și Agrement, au decis să ia taurul de coarne să intervină cu reparații la interiorul Sălii Polivalente, cu fonduri proprii și angajați din cadrul unității.

După cum a declarat Eugen Țurcanu, director al DSPSA, întârzierea intervențiilor ar fi adus grave prejudicii, infiltrațiile și mucegaiul punându-și serios amprenta pe clădire.

“Începând încă din luna septembrie a anului 2020, am început reparațiile curente la Sala Polivalentă. Aceste operațiuni au vizat partea de refacere a tencuielilor la interior, în holul principal, cu intrare dinspre esplanada ce dă spre Bulevardul Mihai Eminescu. Deasemenea am reparat acoperișul sălii, partea curbată de la fațadă, pe unde se infiltra apa și deteriora pereții interiori. Tot aici am recondiționat cele două casierii care prezentau infiltrații și mucegai, transformându-le în două spații funcționale în care lucrează colegii de la contabilitate”,  precizat directorul DSPSA.

S-au mai efectuat lucrări de reparații la pereții interiori din sala de joc, în spatele porților, mai exact cât și pe lungimea sălii către vestiarele jucătorilor și balcon. Și spațiile din corpul administrativ au avut parte de reparații, la sălile de forță cât la cabinele arbitrilor. Până în acest moment, DSPSA a cheltuit în jur de 23.500 de lei, lucrările fiind efectuate în regie proprie.

Dacă problemele de la interior au fost rezolvate într-o oarecare măsură, nu același lucru se poate spune despre pereții exteriori ai Sălii Polivalente, care de la o zi la alta se degradează și au nevoie de intervenții rapide.

“Este nevoie de reparații urgente. Am vrut sală polivalentă, și chiar ne-am mândrit chiar la nivel de județ. Au început să se desprindă elemente decorative, cade tencuiala. Este într-adevăr imperativ să intervenim, trebuie să găsim o soluție. Să luăm o companie de construcție specializată, să facă schelă și să urce ori dacă nu, varianta internă, să închiriem nacelă și să lucrăm tot în regie proprie. Cu doi- trei oameni să reparăm măcar porțiunile unde cade tencuiala”, a mai completat directorul Țurcanu.

Reprezentanții DSPSA au realizat o previzionare de buget pentru reparațiile la Sala Polivalentă, costurile totale ridicându-se la aproape 7 milioane de lei. Bugetul local sau solicitarea către Compania Națională de Investiții sunt variantele cele mai plauzibile pentru a se interveni și stopa în acest fel degradarea unui edificiu cu care se mândresc botoșănenii.

 

Spune-ne opinia ta