Săgeți în Consiliul Județean, la votarea bugetului: "Unii funcționari dau cu subsemnatul pe la DNA..."

Atacurile politice, mai mult sau mai puțin subtile, nu au lipsit de la ședința în care consilierii județeni au votat bugetul județului pentru anul 2017.

Săgeți în Consiliul Județean, la votarea bugetului: "Unii funcționari dau cu subsemnatul pe la DNA..."

Liberalii au făcut o serie de remarci pe marginea acestui buget, despre care au spus că nu asigură deloc dezvoltare, iar la capitolul investiții este aproape zero.

Unul dintre consilierii PNL, Ion Diaconu, a făcut un comentariu la un proiect de hotărâre la care se cerea acordul pentru montarea unui automat de cafea la Sanatoriul de la Podriga spunând: "Haideți în mandatul acesta să nu votăm doar automate de cafea".

Atacurile politice au venit și ele imediat.

"Mă bucură grija pentru buget. În cei patru ani care s-au scurs în mandatul anterior au avut foarte mare grijă, unii funcționari publici umbă pe la DNA și dau cu subsemnatul și știți bine la cine mă refer, cu toate că aparatul de specialitate la vremea respectivă spunea că totul este legal, dar banii se duceau. Mă bucur că ați ajuns domnilor liberali de a avea grijă de buget în mandatul acesta. Nu vom da nici cârnați, nici fasole și nici panouri puse la colțuri de stradă", a spus consilierul PSD Sergiu Marian.

În replică, Ion Diaconu a spus că au fost interpretate greșit unele afirmații. 

"Îmi pare rău că ați luat-o ca pe o declarație politică. Este vorba ca în acești patru ani județul Botoșani să progreseze, să facă ceva pentru că dacă montăm doar automate de cafea degeaba mă raportez la ce s-a întâmplat în mandatul X, cu ce ne ajută? Am spus că în exercițiul 2016-2020 să ne asigurăm, fără să învinovățesc pe nimeni, departe de intenția mea, să vedem care sunt axele pe care putem trage banii. De ce faceți declarații tendențioase și politice? Nu o luați ca pe un atac, nici pe departe", a spus Diaconu. 

"Nu cred că trebuie generalizat la tot ceea ce înseamnă liberalism. Nu uitați că în mandatul trecut am început cu dvs., eram într-o construcție politică, vicepreședinte am fost și eu, și doamna Federovici. Cred că dacă voiați să faceți niște aprecieri trebuia să fiți foarte punctual, nu generalizând în felul acesta", a intervenit și Gheorghe Sorescu.

 

 

Spune-ne opinia ta