S-AU IMPARTIT PREFECTURILE!

S-AU IMPARTIT PREFECTURILE!
Cele doua tabere, PSD si PD-L, au cazut de acord sa aplice regula propusa de baronul PSD de Teleorman, Liviu Dragnea: in judetele in care unul dintre cele doua partide are presedintele consiliului judetean, sa primeasca si prefectul.

Astfel, la Botosani, conform intelegerii de la centru, Prefectura va fi predata la cheie unui pedelist, care va conduce judetul in tandem cu presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac!

Legea lui Dragnea“ politizeaza la vedere functia prefectului, aparent inalt functionar public.

Algoritmul de impartire a prefectilor i-a multumit si pe PSD-isti, si pe PDL-isti.

Astfel, social-democratii ar urma sa ia din start 17 prefecturi.

Dupa intelegerea de vineri, democrat- liberalii isi vor desemna prefecti in 14 judete. Celelalte 10, plus municipiul Bucuresti, castigate de PNL, UDMR sau FDRG urmand sa se imparta in mod egal. Din cele sase prefecturi care ar mai reveni PDL, patru - Mures, Harghita, Covasna, Satu-Mare - ar putea ajunge la UDMR, in cazul unei intelegeri politice cu Uniunea.

Bilantul a fost satisfacator pentru Mircea Geoana. Multumit ca s-a facut un pas inainte“ s-a declarat si presedintele PDL, Emil Boc. Din calculele liderilor celor doua partide, duminica ar urma sa fie semnate Pactul pentru Romania, protocolul politic PDL-PSD si avizat programul de guvernare.

Singurul obstacol intre PDL si PSD a ramas UDMR, pe care democrat-liberalii au promis initial sa o ia la guvernare.

Variantele PDL, inainte de intalnirea de astazi cu alesii din teritoriu, erau fie sa convinga Uniunea sa se retraga singura, in schimbul promisiunii unor functii pe plan local sau in agentii, fie incheierea unui acord de sustinere parlamentara contra unor avantaje similare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1007

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
296

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
255

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...