S-a găsit ac de cojocul scandalagiilor din Parcul Tineretului și Centrul Vechi! Sunt vizați și agenți economici!

Nicio persoană care stă în chirie în locuințele municipalității nu va mai fi tolerată și va fi evacuată în cazul în care va face scandal.

 

S-a găsit ac de cojocul scandalagiilor din Parcul Tineretului și Centrul Vechi! Sunt vizați și agenți economici!

Consilierii locali au adoptat în ședința ordinară de joi o serie de modificări ale Regulamentului de organizare și funcționare a Serviciului public de administrare a fondului locativ aflat în administrarea municipalității, inițiativa aparținându-i viceprimarului Cosmin Andrei.

Astfel, dacă un chiriaș sau un membru al familiei sale va fi amendat de trei ori pentru că a tulburat ordinea și liniștea publică, contractul pentru locuința primită de la primărie va fi reziliat. 

"Să introducă acţiune in rezilierea contractului de închiriere şi evacuarea chiriaşului din spaţiul locativ în cazul în care, pe parcursul derulării contractului, chiriaşul, membrii familiei sale sau alte persoane cărora acesta din urmă le-a îngăduit, in orice mod, folosirea, detinerea sau accesul în locuinţă, fie au un comportament care face imposibilă convieţuirea, fie împiedică folosirea normală a locuinţei, dacă aceste fapte au fost sancţionate cu amendă potrivit Legii 61/1991 de cel puţin trei ori, iar sancţiunea contravenţională a rămas definitivă prin necontestare sau prin hotărârea instanţei", se precizează în Hotărârea de Consiliu Local. 

Viceprimarul Cosmin Andrei a venit cu această inițiativă în urma numeroaselor sesizări primite în special de la cetățeni care locuiesc în Centrul Vechi și în Parcul Tineretului, care au reclamat comportamentul multora dintre chiriașii din locuințele primăriei.

Edilul a venit în ședința de joi și cu un amendament, care a și fost aprobat, ca prevederile regulamentului să fie aplicabile și agenților economici care desfășoară activitate în spațiile municipalității. 

"Am inițiat acest proiect în urma audiențelor pe care le-am avut, în care cetățeni au venit cu lacrimi în ochi spunându-mi că nu mai pot conviețui cu cetățenii din imobilele proprietate a primăriei. Am propus și vă rog să mă susțineți să evacuăm chiriașii care primesc cel puțin trei sancțiuni la Legea 61 pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. În urma dezbaterii publice am primit un amendament din partea unui cetățean din Centrul Istoric care propune extinderea reglementărilor și pentru societățile comerciale care folosesc spațiile municipalității din gestiunea Locativa. Acest regulament să fie opozabil și persoanelor juridice care pot fi amendate la Legea 61 și sper ca atunci când vom avea, dacă va fi cazul, primul chiriaș evacuat din aceste motive să tragem un semnal de alarmă și să vadă și ceilalți că trebuie să se comporte cuviincios dacă tot sunt amărâți și au primit o locuință din partea municipalității", a explicat viceprimarul Cosmin Andrei. 

 

 

Spune-ne opinia ta