S-a aprobat rectificarea bugetului local. De unde se taie și unde se adaugă bani

S-a aprobat rectificarea bugetului local. De unde se taie și unde se adaugă bani

Rectificarea bugetului local pentru anul în curs a fost aprobată miercuri, în cadrul unei edințe extraordinare a Consiliului Local. Este vorba despre suplimentarea cu peste 3,18 milioane de lei, atât a veniturilor, cât și a cheltuielilor.

Modificările principale pe care proiectul le stipulează sunt: actualizarea capitalurilor și a fondurilor de cheltuieli ale tuturor instituțiilor locale a căror finanțare se realizează, integral sau parțial, din venituri proprii, alocarea sumelor necesare pentru 17 investiții noi, aprobarea indicatorilor financiari de funcționare a trei instituții cheie: Teatrul „Mihai Eminescu”, Spitalul de Recuperare „Sf. Gheorghe” și Spitalul de Pneumoftiziologie din Botoșani. 

Surpriza plăcută a raportului de specialitate anexat hotărârii Consilliului Local o constituie Parcul de Agrement „Cornișa”, ale cărui venituri vor intra direct în fondurile de funționare.

Având în vedre faptul că în primul semestru, încasările din venituri proprii aferente activității PRATS Cornișa au depășit previziunile cu suma de 617 mii de lei, Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement propune suplimentarea veniturilor proprii cu această sumă și repartizarea la cheltuieli de personal a sumei de 138,8 mii de lei, la bunuri și servicii a sumei de 353 mii de lei și la cheltuieli de capital a sumei de 125,2 mii de lei”, se precizează în raport.

Un amendament referitor la modul de administrare a bugetului Parcului „Cornișa” a fost făcut, în plen, de către viceprimarul Cosmin Andrei, care a cerut prezentarea detaliată a modului de distribuire a celor 200.000 de lei alocate Summer Fest-ului ce va avea loc la Cornișa.

„Noi am aprobat, de principiu, organizarea acestui festival, dar trebuia să revenim pentru a stabili suma pentru acest festival. Astăzi nu stabilim suma, ci bugetul DSTSA, care, la „Alte cheltuieli”, are două miliarde pentru Summer Fest. Transparent ar fi fost ca în raportul de specialitate să scrieți: Summer Fest costă două miliarde, din care artiștii costă atâta, scena costă atât, restul atât, cum am făcut și eu alte dăți. Pentru că nu este respectată o hotărâre anterioară. Solicit să veniți cu detalierea cheltuielilor în ședința următoare și nu o faceți pentru mine, ci pentru rigurozitatea legislativă. Ca atunci când va veni Curtea de Conturi să aveți un raport detaliat”, a precizat Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului Botoșani.

Printre investițiile noi cărora proiectul de rectificare bugetară le suplimentază fondurile, se numără: modernizarea unor servere și rețele din cadrul Primăriei, DILT, Casa Cărții, Data Room, pentru cea din urmă urmărindu-se inclusiv dotarea cu surse alternative de energie electrică, dotarea unor săli de sport ale Liceului Sportiv și Colegiului „Eminescu”, extinderea rețelei de gaze în zona Cișmea, Roșiori, Vîlcele, Tomis, C-tin Iordăchescu, Cărămidari, reabilitarea străzii Iuliu Maniu.

Dintre bugetele din care s-au tăiat cifre face parte inclusiv bugetul pentru transport local, diminuat cu 390.000 de lei. Concomitent, restaurarea bisericii „Sf. Treime” a fost eliminată total din repartizarea banilor.

Întreaga listă a modificărilor poate fi vizualizată aici: http://file:///C:/Users/User/Downloads/p1_07.08.2019.pdf

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
28

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
176

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
1808

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...