Romii, pregatiti sa se implice in administratia locala

Romii, pregatiti sa se implice in administratia locala
Romii botosaneni vor fi antrenati, pe parcursul a sase luni, intr-un proiect menit sa duca la o colaborare mai eficienta cu autoritatile locale.

Agentia Dezvoltare Comunitara Inter-Activa (ADCIA) va desfasura in perioada septembrie 2008-februarie 2009, in parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Comunitara Impreuna Bucuresti, proiectul Imputernicirea comunitatilor de romi in influentarea si monitorizarea agendelor locale in Romania.

Scopul proiectului este ca si romii sa fie consultati asupra problemelor comunitatii in care traiesc. Totodata, se urmareste ca si problemele etniei sa fie incluse pe agendele administratiei publice locale, inclusiv in bugetul local, a declarat consiliera pe probleme de romi din cadrul Prefecturii Botosani, Semiramida Balan.

Beneficiarii proiectului sunt 3.133 de cetateni romani de etnie roma din Buda (comuna Cosula), Balusenii Noi (Baluseni), Baranca (Cristinesti), Baranca (Hudesti), Corjauti si Crisan (Hiliseu-Horia).

Vor fi organizate ateliere de lucru la nivel local pentru identificarea si prioritizarea problemelor, elaborarea de planuri de actiune, cafenele publice pentru accelerarea implementarii la nivel local a Strategiei Nationale pentru Imbunatatirea Situatiei Romilor, precum si actiuni de lobby si advocacy la nivel judetean pentru obtinerea HCL si implementarea planurilor, a mai adaugat Semiramida Balan.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

După o noapte petrecută în pădure, bunica Viorica a fost găsită. Ce le-a povestit polițiștilor!

astăzi, 08:54
325

Polițiștii botoșăneni, cu sprijinul polițiștilor de frontieră, al pompierilor și al jandarmilor, au reușit să o găsească pe femeia de 79 de ani.Peste 70 de polițiști, pompieri, janda...

Părintele Ioachim, condus pe ultimul drum de mulțime de preoți și credincioși! (Foto)

astăzi, 07:58
437

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat miercuri slujba înmormântării. Părintele ieromonah Ioachim Enea își va dormi ...

Profesorii vor fi plătiți mai mult pentru participarea la examenele naționale din această vară, anunță Ligia Deca!

astăzi, 07:30
73

“Ceea ce pot spune cu siguranță este că va fi o creștere față de anul trecut și o vom anunța în scurt timp”, a spus Deca la TVR Info, în emisiunea Info Edu, miercuri, 1...