Revoltă în rândul chiriașilor ANL din municipiul Botoșani!

Modul în care se recalculează chiriile pentru locuințele ANL din municipiul Botoșani, după ultimele modificări legislative, a stârnit un val de nemulțumire în rândul chiriașilor care au mers să ceară socoteală reprezentanților societății Locativa.

Revoltă în rândul chiriașilor ANL din municipiul Botoșani!

Oamenii sunt nemulțumiți că Locativa a recalculat până acum doar chiriile în cazul contractelor care au expirat. Chiriașii au dat exemplul mai multor orașe unde s-a făcut o recalculare unitară după apariția Ordonanței de Urgență a Guvernului prin care au mai fost reduse cuantumurile, după majorarea uriașă de la începutul anului. 

Locativa a cerut un punct de vedere și de la București, de la Agenția Națională pentru Locuințe, dar răspunsul primit nu a fost unul foarte clar. O decizie privind recalcularea chiriilor va fi luată vineri de Consiliul de Administrație al Locativa. 

"Au fost nelămuriri legate de acele norme de aplicare ale cuantumului chiriei. Datorită faptului că se stipulează că chiria se stabilește anual, unii au înțeles că anual este în fiecare lună. Din punctul meu de vedere este o dată pe an. Toată lumea interpretează în fel și chip. Anumiți cetățeni au aflat că la Dorohoi s-au stabilit toate chiriile odată, unde și-au asumat o anumită răspundere. Ca urmare a normelor am început să aplicăm noile chirii la contractele care expirau. Acum ei doresc la toți o dată. Ca să nu am alte neplăceri vineri va fi Consiliul de Administrație care va hotărî", a declarat Florinel Gornea, directorul Locativa.

Principalul criteriu care stă la baza calculului acestor chirii sunt veniturile obținute de chiriași, pe fiecare membru de familie. Modificările aduse de curând modului de calcul au fost operate după ce chiriașii s-au plâns că nu pot plăti chiriile care ajunseseră la câteva sute de lei. 

 

Spune-ne opinia ta